Cum alegi o cameră web? Criteriile esențiale și cea mai bună de pe piață

Data: 1/11/2022 | Autor: .

Cum alegi o cameră web

Nu cred că există vreun utilizator de Skype sau de Zoom care să fi fost mulțumit de camera web de pe latop și să nu se fi gândit să își cumpere o cameră web dedicată. La fel ca în cazul majorității accesoriilor pentru PC, poate fi dificil să găsești o cameră bună, cu un raport preț-calitate optim. Vă prezentăm câteva criterii esențiale și vă oferim și o sugestie de achiziție – cea mai bună cameră web în opinia celor de la Engadget.

Design

Cele mai multe sunt dispozitive rotunde sau dreptunghiulare care se fixează pe un monitor sau pe ecranul laptopului.

Camera web Logitech C920s Pro HD

Unele au capacitatea de a se înșuruba pe un suport de trepied, iar altele pot sta pur și simplu pe birou, alături de computer.

Vă recomandăm să vă fixați camera web pe monitor și să vă asigurați că aceasta se află la nivelul ochilor sau puțin mai sus.

Câteva camere web merg mai departe, adăugând și dotări hardware suplimentare, cum ar fi lumini încorporate și capace de obiectiv.

Primele vă pot ajuta să ieșiți în evidență într-o cameră întunecată, în timp ce cele din urmă împiedică hackerii să vă vadă prin intermediul camerei web fără știrea dumneavoastră.

Rezoluția și câmpul de vizualizare

În timp ce unele laptopuri mai noi au camere web de 1080p, cele mai multe au o rezoluție de 720p, așa că veți dori să căutați o cameră web externă mai bună de atât.

Camerele web FHD vă vor oferi o îmbunătățire notabilă a calității video; în mod ideal, căutați ceva care poate gestiona 1080p la 60 sau 30 fps. Dacă vă gândiți la o cameră web 720p ieftină, asigurați-vă că luați una care acceptă cel puțin 30fps (majoritatea) sau, chiar mai bine, 60fps. Cu toate acestea, dacă principala ta preocupare este o calitate mai bună a imaginii în timpul apelurilor video, 1080p este soluția potrivită.

Unele camere web pot filma în 4K, dar acest lucru este exagerat pentru majoritatea oamenilor. Ca să nu mai vorbim de faptul că majoritatea serviciilor de videoconferință, cum ar fi Zoom, Google Meet și Skype, nici măcar nu acceptă video 4K.

Când vine vorba de streaming, Twitch atinge maximul la 1080p video, dar YouTube a adăugat streamingul live 4K în 2016. În cele din urmă, având în vedere că fotografiile cu webcam 4K au o utilizare atât de limitată, majoritatea oamenilor se pot descurca cu o cameră solidă de 1080p.

Câmpul de vizualizare, pe de altă parte, controlează cât de mult poate încăpea în cadru atunci când înregistrați.

Majoritatea camerelor web pe care le-am testat aveau un câmp de vizualizare implicit de aproximativ 78 de grade, ceea ce a fost suficient pentru a mă surprinde pe mine și suficient de mult din fundal pentru a arăta că trebuie neapărat să-mi organizez biroul de acasă.

La camerele web mai ieftine, veți vedea de obicei câmpuri de vizualizare mai înguste (în jur de 60 de grade), iar acestea nu sunt neapărat rele.

Pe de altă parte, camerele web mai scumpe vă pot permite să reglați câmpul de vizualizare, așa că uitați-vă cu atenție la specificații.

Autofocalizare și alte caracteristici „auto”

Camerele web cu autofocus vor oferi tot timpul o imagine clară, fără să faceți nimic.

Unele modele vă permit să reglați manual focalizarea, de asemenea, dacă aveți nevoi specifice.

Dispozitivele cu focalizare fixă sunt mai puțin convenabile, dar tind să fie mai accesibile.

În aceeași ordine de idei este și încadrarea automată, o funcție pe care unele camere web de top o oferă acum.

În mod similar cu funcția Center Stage de la Apple, camera se ajustează automat pentru a vă menține în centrul cadrului chiar și atunci când vă deplasați.

Veți vedea și alte caracteristici „auto” listate în specificațiile camerelor web, mai ales corecția automată a luminii.

Aceasta va ajusta setările camerei pentru a compensa o cameră slab luminată. Dacă nu aveți o configurație bine luminată pentru apelurile video sau dacă efectuați deseori apeluri în diferite locuri în care nu puteți controla iluminarea, această caracteristică va fi valoroasă.

Microfoane

Majoritatea camerelor web au microfoane încorporate care, în funcție de configurația dvs., ar putea ajunge să fie mai aproape de dvs. decât microfoanele computerului. Verificați dacă modelul pe care îl aveți în vedere are microfoane mono sau stereo, deoarece acestea din urmă sunt mai bune.

Unele folosesc chiar și tehnologia de reducere a zgomotului pentru a vă păstra vocea puternică și clară. În timp ce audiofilii și cei care fac streaming vor dori să investească într-un microfon de sine stătător, majoritatea celorlalți se pot descurca folosind microfonul încorporat al camerei web.

Prețul contează

Majoritatea camerelor web externe care sunt suficient de bune costă între 60 și 150 de euro.

Dacă camera web are aceeași rezoluție ca și cea internă de pe laptop, ar trebui să căutați alte specificații, cum ar fi corecția automată a luminii, un câmp vizual mai larg sau un cablu de conectare extra-lung, care pot oferi un plus de calitate sau ușurință în utilizare.

Camerele care costă peste 150 euro vă vor aduce caracteristici avansate, cum ar fi rezoluția 4K, opțiuni de înregistrare verticală și orizontală, microfoane stereo, setări video personalizabile și multe altele.

Dar, dacă nu petreceți ore întregi în fiecare zi la apeluri video sau nu faceți streaming de mai multe ori pe săptămână, vă puteți mulțumi cu o cameră web de buget și puteți sări fără probleme peste majoritatea acestor opțiuni de vârf.

 

Logitech C920s Pro HD

Engadget a publicat recent un top al camerelor web în care, pe primul loc s-a clasat acest model.

Logitech C920s Pro HD este o cameră web FHD care poate filma până la 1080p/30fps, are un câmp vizual de 78 de grade, microfoane duble și corecție automată a luminii.

Este o cameră web cu un aspect destul de obișnuit, cu obiectivul în mijloc și cele două microfoane de o parte și de alta.

Baza reglabilă este destul de robustă. Puteți să o conectați la un trepied sau să o prindeți de marginea laptopului sau a monitorului. În cutie există un capac opțional pentru obiectiv care oferă protecție atunci când o transportați și vă oferă și un plus de intimitate.

Am observat imediat o îmbunătățire a calității video atunci când am participat la teleconferințe folosind C920s Pro HD.

Chiar și în zilele înnorate cu lumină slabă, înregistrarea video 1080p a camerei a fost clară și a produs culori destul de precise.

Ai la dispoziție o aplicație dedicată pentru a regla diverse lucruri precum câmpul de vizualizare, luminozitatea, intensitatea culorilor și autofocalizarea.

C920s Pro HD C920s are un autofocus foarte bun, reușind să focuseze persoana din față într-un mod optim.

Dacă vă interesează camera, o puteți cumpăra de pe acest LINK, la cel mai bun preț.

Cele mai bune căști wireless din 2022