Ai messenger de Yahoo? S-ar putea sa fi fost spionat

Data: 28/02/2014 | Autor: .

messenger-yahoo

Daca mai aveti cont pe Yahoo Messenger si ati trimis fotografii prietenilor sau ati stat de vorba pe chat-ul video, exista mari sanse sa fi fost spionati de americani si britanici.

Potrivit cotidianului The Guardian, agentia de supraveghere britanica si US National Security Agency ar fi colaborat inca din 2008 pentru a inregistra milioane de conturi de Yahoo.messenger

Jurnalistii britanici vorbesc despre fotografiile si imaginile video transmise de peste 1,8 milioane de utilizatori, insa este posibil ca numarul lor sa fie mult mai mare.

La ce sunt folosite imaginile? In primul rand pentru a cauta posibili suspecti de «terorism», prin intermediul programelor de recunoastere faciala in cadrul controversatului proiect “Optic Nerve”

Interesant este ca, potrivit The Guardian, intre 3 si 11 la suta dintre imaginile capturate de spioni contin scene de nuditate, dovada ca chatul Yahoo este folosit intensiv pentru intalniri amoroase pe internet.

The Guardian se intreaba ce s-ar intampla daca dosarele cu fotografii si imagini video ar ajunge in mainile unor persoane rau-voitoare. Nu ca spionii americani si britanici ar fi usi de biserica.

Yahoo a respins insa dezvaluirile din presa si a afirmat ca utilizatorii n-ar fi fost spionati prin intermediul conturilor sale.

Dezvalurile vin dupa ce, in Statele Unite, mass-media a relatat despre faptul ca si utilizatorii consolei de jocuri Xbox ar fi fost spionati prin intermediul camerei video de pe Kinect.

American Civil Liberties Union a anuntat, intr-o declaratie, ca noile dezvaluii sunt socante si arata, fara indoiala, ca statul incalca dreptul la intimitate al cetatenilor.