Airbus Pop.Up. Cum arată prototipul maşinii zburătoare

Data: 9/03/2017 | Autor: .

Airbus Pop.Up. Cum arată prototipul maşinii zburătoare

Airbus şi Italdesign au lansat, la Salonul Auto de la Geneva, conceptul unei maşini zburătoare. Atunci când se află pe stradă, Airbus Pop.Up rulează pe patru roţi, ca o maşină normală, iar în aer devine un quadcopter, cu patru elice uriaşe, relatează GadgetReport.ro

Spre deosebire de alte concepte de maşini zburătoare, Airbus Pop.Up se conduce singură. Pasagerii nu trebuie decât să spună destinaţia, iar computerul de bord caută cea mai bună rută posibilă, pe şosea sau în aer.

Airbus Pop.Up se poate conduce şi de către pasager, însă acesta trebuie să deţină o licenţă de zbor.

Airbus nu este singura companie care visează la o masina zburatoare. Compania slovacă AeroMobil, de exemplu, a anunţat că va lansa pe piaţă, în acest an, un astfel de prototip.

Stefan Vadócz, purtătorul de cuvânt al AeroMobil, a declarat că AeroMobil 3.0 se transformă în câteva secunde din maşină în avion, utilizând infrastructura deja existentă pentru maşini şi avioane.  Modelul este alimentat cu gaz şi are aripi care se pliază.
Maşina zburătoare are două locuri, o autonomie de zbor de 700 km şi o viteză maximă de 160 km/h.

AeroMobil a dat publicităţii un clip video în care prezintă maşina zburătoare. Vedem Aeromobil 3.0 cum pleacă dintr-un hangar, pe autostradă, iar apoi ajunge la o pistă de aterizare unde îşi deschide aripile şi zboară la fel ca oricare avion.

AeroMobil nu a anunţat preţul maşinii zburătoare, însă acesta ar urma să fie de ordinul sutelor de mii de euro. Mai multe detalii aflaţi de pe site-ul oficial.

Proiectul Terrafugia

GadgetReport.ro vă prezenta, anterior,  proiectul Terrafugia, lansat de americani. Testat în laboratoarele de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), masina zburatoare Terrafugia TF-X va avea o autonomie de zbor de 805 km şi o viteză maximă de 322 km/h. Maşina este gândită pentru patru persoane şi va fi dotată cu un motor de 300 CP.

Potrivit Terrafugia, noua masina zburatoare se află în stadiul de dezvoltare, iar trecerea la producţia de serie va avea loc într-un orizont de 8-12 ani.