Am testat ochelari inteligenți Razer Anzu. Reprezintă viitorul?

Data: 5/05/2021 | Autor: .

Ochelarii inteligenti Razer Anzu

Unul dintre cele mai spectaculoase gadgeturi testate de GadgetReport.ro în 2021 sunt, fără îndoială, ochelari inteligenți Razer Anzu. La prima vedere, arată ca niște ochelari obișnuiți, însă au câteva facilități smart care vin să ne gândim că, în curând, vom renunța la telefon pentru a răspunde la apeluri și vom asculta muzică la…ochelari!

Google a încercat, fără succes, să impună această nouă modă, a ochelarilor inteligenți. Nu prea le-a ieșit, semn că ori tehnologia este mult prea vizionară, ori cu adevărat o asemenea soluție tehnologică nu reprezintă o soluție optimă pentru clienți.

Razer are însă curajul să exploreze acest drum, cu noii ochelari Anzu, un gadget versatil, pe care îl poți transforma foarte ușor în ochelari de vedere sau ochelari de soare la care să poți asculta muzică și să efectuezi și să primești apeluri.

La prima vedere, ochelarii smart Razer Anzu arată destul de comun, cu un look clasic, negru lucios, cu marginile pronunțate și cu rame foarte groase. Sunt așa de groase pentru că în ele ai tot sistemul smart, adică boxele, microfoanele, butoanele touch și conectivitatea Bluetooth.

Vin în pachet cu o carcasă de piele care pare ecologică, dar care este elegantă și foarte plăcută la atingere și care îi protejează foarte bine.

Noi am testat o versiune Large care includ, în standard, o pereche de lentile  anti-lumină albastră, care filtrează 35% din lumina albastră dăunătoare, emanată de displayuri.

Razer Anzu

Razer Anzu

În pachet am mai descoperit o pereche de lentile polarizate, pentru protecția UVA/UVB de 99%. Excelente pentru stat la plajă, în soare puternic.

Lentilele se schimbă foarte ușor. Nu trebuie decât să apeși puțin pe ele, în partea din sus, și vor ieși din ramă. Ulterior, le poți pune pe celelalte cu același tip de acțiune. Vei avea, astfel, două variante de ochelari. Unii pentru jocuri, care reduc lumina albastră și alții pentru soare puternic, tocmai buni de ieșit la plimbare sau, de ce nu, la plajă.

Poți să cumperi și lentile de vedere. Razer a realizat un parteneriat cu Lensabl, companie care oferă o reducere de 15% la lentilele pe bază de prescriptie pentru toți clienții care achiziționează Razer Anzu. Lensabl este un magazin complet de soluții de protecție pentru ochi, ce oferă și un serviciu de top de înlocuire a lentilelor. Opțiunile online de testare a vederii le permit clienților să cumpere, înnoiască sau prelungească prescripțiile de ochelari prin intermediul unui PC sau smartphone, prin accesarea site-ului www.lensabl.com.

CUM SE CONECTEAZĂ RAZER ANZU?

Ochelarii Razer Anzu se conectează la orice smartphone prin Bluetooth 5.1. E de ajuns să îi cauți în Bluetooth-ul telefonului și îi vei găsi automat. Se conectează instant și, din acel moment, îi poți folosi pe post de…căști externe.

Ochelarii au montați în ramă un microfon omnidirecțional și difuzoare de 16 mm pentru convorbiri hands-free, astfel că poți să vorbești la telefon sau să asculți muzică la ochelari.

Mai mult chiar, controlul sunetului e tactil, pe ambele rame. Razer Anzu au fost gândiți, în primul rând, pentru gameri, pentru că vin în standard cu lentilele care reduc lumina albastră emisă de monitoare și îi poți folosi inclusiv pe post de cască pentru jocurile video.

Dincolo de jocuri, nouă ne-a surâs mai mult perspectiva de a îi purta, de exemplu, în soare puternic, pe plajă sau oriunde în altă parte, cu lentilele închise la culoare, cu protecția de ultraviolete.

Forma lor clasică este una destul de interesantă, indiferent de sex. Arată destul de clasic, dar sexy în același timp.

CE POȚI FACE CU OCHELARII INTELIGENȚI?

În primul rând, îl folosești pe post de gadget multimedia. Fie ca ești acasă și te joci pe calculator sau poate pe plajă, la soare, în primul rând ochelarii Razer Anzu îți vor proteja vederea.

În al doilea rând, îți oferă posibilitatea de a asculta muzica, știrile, informațiile care te interesează prin Bluetooth. Sunetul se aude clar în boxele de pe rame, chiar dacă e zgomot afară, iar dacă vrei să le folosești în apeluri, vei fi surprins cît de clar se aud.

Da, mai este loc de mai bine, însă să nu uităm că vorbim de niște ochelari, nu de căști wireless de top. Soluția audio, din această perspectivă, este una optimă, chiar peste așteptări. La fel si conectivitatea, fără întreruperi, grație tehnologiei care oferă o latență de 60ms.

MERG ȘI LA VOLAN!

Îi vedem ca o soluție optimă și pentru cei care se află la volan și vor să se protejeze de soare și în același timp să răspundă la apeluri fără să mai folosească un car kit.

Sunt o grămadă de scenarii în care acești ochelari pot fi utilizați. Poate chiar și la examene, să îți șoptească cineva subiectele dar mă îndoiesc, pentru că orice profesor va sesiza faptul că pe ramele ochelarilor tronează logo-ul Razer și își va da seama că nu sunt niște simpli ochelari.

Indiferent de scenarii, un lucru este sigur. Nu o să ai probleme de autonomie. Razer Anzu rezistă până la 5 ore la o singură încărcare. Mai mult chiar, când sunt pliați, ochelarii intră într-un mod de conservare a energiei, ajungând la o autonomie stand-by de aproape două săptămâni. Interesant, nu?

CONTROL TACTIL

Ochelarii Razer Anzu mai au un atuu interesant. Îi poți controla foarte ușor, tactil, apăsând pe ramele acestora. Când asculți muzică, poți să dai redare, pauză, să comuți pe următoarea melodie sau pe  piesa anterioară , iar când primești un apel, poți răspunde sau să respingi apelurile.

Tot din modul tactil, poți activa modurile pairing, gaming și pornirea asistentului virtual de pe smartphone. Altfel spus, cu vocea îi poți cere lui Google,. Siri sau Bixby să îți răspundă la întrebări, să îți ofere sugestii etc.

În plus, din aplicația de mobil poți ajusta egalizatorul și mai trebuie să știi că ochelarii au certificare IPX4. Adică sunt rezistenți la apă și praf.

Razer Anzu, date esențiale:

Lentile

 • 35% filtrare lumină albastră
 • 99% UVA/UVB, polarizate, de soare

Căști

 • Difuzoare: 16 mm
 • Greutate aproximativă: 43-48 g(43g dimensiune S Dreptunghiulară, 44g S Rotundă, 46 L Dreptunghiulară, 48 L Rotundă)

Microfon

 • Model de captare: Omnidirecțional

Control tactil

 • Control muzical: Redare, pauză, următoarea melodie, melodia anterioară
 • Control apeluri: Răspunde, respinge, comută, închide
 • General: Pairing, pornire, activare mod gaming, pornire asistent virtual de pe smartphone

Baterie

 • Autonomie: Peste 5 ore

* Poate varia în funcție de modul de utilizare.

Compatibilitate

 • Dispozitive cu capabilitate Bluetooth
 • Aplicație smartphone disponibilă pentru dispozitive Android și iOS

PREȚ: 210 euro
Lentile suplimentare ochelari de soare Razer Anzu: 35 euro
Disponibili acum pe Razer.com.