„American Hustle”, cel mai bun film al anului 2013 (VIDEO)

american_hustle_posters_a_l

Thrillerul politic „Scandal în stil american/ American Hustle” a fost desemnat, marţi, cel mai bun film al anului 2013 de reprezentanţii New York Film Critics Circle (NYFCC), relateaza agentia Mediafax, citata de colegii de la Showbizreport.ro

Filmul, în regia lui David O. Russell, se concentrează pe un complicat caz de corupţie din anii ’70, cu ramificaţii în Congresul american.

Atunci, 31 de oficiali guvernamentali suspectaţi de acte de corupţie şi trafic de influenţă au fost cercetaţi penal, iar 11 dintre ei au fost puşi sub acuzare.

Filmul „American Hustle” a primit, de asemenea, distincţia pentru cel mai bun scenariu, înmânată lui Eric Singer şi David O. Russell.

Reprezentanţii NYCC au acordat premiul pentru regie cineastului britanic Steve McQueen pentru drama istorică „12 Years a Slave”, bazată pe memoriile lui Solomon Northup din 1835, despre un bărbat de culoare vândut ca sclav.

Robert Redford a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul din drama „Când totul e pierdut/ All is Lost”, iar Cate Blanchett a primit premiul pentru cea mai bună actriţă, cu rolul din filmul „Blue Jasmine”, regizat de Woody Allen.

Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar i-a revenit lui Jared Leto („Dallas Buyers Club), iar premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar i-a fost decernat lui Jennifer Lawrence („Scandal în stil american/ American Hustle).