Anonymous, un nou atac la adresa site-urilor oficiale din Rusia: „Nu vă trimiteți fiii și soții la moarte sigură”

Data: 28/02/2022 | Autor: .

Anonymous, un nou atac la adresa site-urilor oficiale din Rusia: „Nu vă trimiteți fiii și soții la moarte sigură”

Grupul de hackeri Anonymous continuă atacurile la adresa site-urilor web oficiale din Rusia. Potrivit CNN, mai multe site-uri media rusești au fost sparte și cel puțin trei afișează un mesaj împotriva războiului.

„Dragi cetățeni. Vă îndemnăm să opriți această nebunie, să nu vă trimiteți fiii și soții la moarte sigură. Putin ne face să mințim și ne pune în pericol”, spune un mesaj scris în rusă pe site-urile Forbes Rusia, Fontanka, Takie Dela.

„Am fost izolați de întreaga lume, petrolul și gazele nu se mai fac comerț. În câțiva ani, vom trăi ca în Coreea de Nord”, a adăugat acesta.

„De ce avem nevoie de asta? Să-l punem pe Putin în manuale? Acesta nu este războiul nostru, să-l oprim!”, se arată în mesaj.

Mesajul este semnat grupul de hackeri Anonymous și de un grup care se spune că sunt „jurnalişti cărora le pasă”.

„Acest mesaj va fi șters și unii dintre noi vor fi concediați sau chiar închiși. Dar nu mai putem suporta asta”, au scris ei.

Agenția de știri de stat TASS, Kommersant și Izvestia au fost, de asemenea, sparte. Site-urile lor și sunt în prezent blocate. Reuters a raportat că site-ul web TASS afișa, de asemenea, același mesaj împotriva războiului. Utilizatorii rețelelor de socializare au raportat că au văzut același mesaj pe site-urile Kommersant și Izvestia.

Anonymous, mesaj pentru Putin: Te vei confrunta cu atacuri cibernetice fără precedent din toate colţurile lumii

Grupul de hackeri Anonymous anunţă că atacurile asupra Guvernului rus vor continua „până când acesta va respecta drepturile fundamentale ale omului”.

„Vom continua atacurile împotriva guvernului rus până când acesta va respecta drepturile fundamentale ale omului pe care toată lumea le merită”, au transmis, duminică, pe Twitter, hackerii Anonymous.

„Invadarea Ucrainei arată că regimul pe care-l conduci nu are respect faţă de drepturile omului”, i-au transmis hackerii lui Vladimir Putin, avertizând că manifestaţiile de protest faţă de acţiunile preşedintelui rus se vor amplifica.

„Domnule Putin, te vei confrunta cu atacuri cibernetice fără precedent din toate colţurile lumii. Membrii Anonymous au declarat război cibernetic regimului tău agresiv”, au mai transmis hackerii.