AOC lanseaza un monitor Full HD cu refresh de 144 Hz !

Data: 4/06/2013 | Autor: .

g2460Pqu_side_to_left_game_designAOC lanseaza in Romania monitorul g2460Pqu cu un ecran Full HD de 24”. Rata de refresh de 144 Hz și timpul de raspuns ultra rapid al pixelilor, de numai 1 milisecunda, elimina lag-ul din timpul sesiunilor de joc. Gadgetul va fi disponibil la un preț de 1599 lei.

Litera „g” din numele modelului se refera la categoria de utilizatori careia ii este special destinat: gamerii. AOC a creat noul model de top pornind de la feedback-ul partenerilor și experților in e-sports de la Team Infused. Astfel, cel mai nou produs din seria 60ID incorporeaza un panou TN de ultima generație, ce ofera un timp de raspuns foarte scurt, de doar 1 milisecunda, afișand imaginile in cele mai mici detalii și eliminand efectul de ghosting.

Modelul g2460Pqu are o rata de refresh de 144 Hz, mai mult decat dubla fața de standardul de 60Hz, oferind claritate maxima prin afișarea mai multor frame-uri pe secunda; astfel, utilizatorii beneficiaza de un confort sporit, prin reducerea efortului ochilor pentru vizionarea mișcarii cursive.

Input lag-ul este, de asemenea, redus, oferind un avantaj in special in timpul partidelor de jocuri tip first-person shooter, unde mișcarile inamicilor trebuie detectate instantaneu. Pentru a oferi un plus de performanța, AOC a echipat monitorul g2460Pqu cu un afișaj on-screen specializat, care poate fi personalizat conform nevoilor de utilizare ale diferitelor categorii de jocuri.

Un set complet de conectori

g2460Pqu_pivot_game_designModelul Full HD reda semnalul prin intermediul unui set complet de conectori (VGA, dual link DVI, HDMI compatibil HDCP și un DisplayPort). In același timp, g2460Pqu integreaza un hub USB cu 4 conectori (dintre care 2 la standardul USB 3.0) ce beneficiaza și de un port fast-charge pentru dispozitivele mobile. Pe langa ieșirea pentru caști, AOC a echipat monitorul cu difuzoare, pentru a oferi o experiența de gaming completa.

Ergonomie și design robust

In timpul sesiunilor de joc lungi, confortul este esențial. De aceea, g2460Pqu ofera posibilitatea ajustarii ecranului pe inalțime cu pana la 130mm, precum și a inclinarii și pivotarii acestuia cu pana la 90°. Utilizatorii pot uita de grija deteriorarii monitorului pe durata transportarii sale; carcasa acestuia este realizata dintr-un material durabil, de inalta calitate, cu o rezistența sporita la șocuri și zgarieturi.
Pentru a economisi spațiu in incaperile de mici dimensiuni, modelul poate fi montat pe perete cu ajutorul unui suport.

Eficiența energetica

AOC g2460Pqu folosește panouri LED de ultima generație, oferind un consum de energie redus, de 25 Watt in modul standard și ½ Watt in modul stand-by. Modelul este certificat Energy Star 5.0 și TCO 5.0. Totodata, mercurul nu este folosit in procesul sau de fabricare, indeplinind astfel exigențele certificatului EPEAT Gold.g2460Pqu_pivot_connectors

Software inteligent

AOC a echipat modelul g2460Pqu cu o multitudine de soluții software care promit o mai mare ușurința in setarea parametrilor acestuia. Cu ajutorul funcției i-Care, luminozitatea este automat adaptata la lumina ambientala, reducand astfel consumul de energie și contribuind la afișarea optima a imaginii. Eco Mode pune la dispoziție cinci moduri de vizualizare (Text, Internet, Game, Movie & Sport) ce raspund la diferitele condiții de utilizare, in timp ce e-Saver permite un consum minim de energie pentru diversele stari ale PC-ului (oprit, pornit, Sleep, sau modul Screen Saver). Tot prin intermediul acestei funcții poate fi programata și perioada de inactivitate necesara pentru inchiderea automata a monitorului. i-Menu permite schimbarea setarilor doar cu ajutorul mouse-ului, in timp ce Screen+ divide ecranul in 4 cadrane ce pot afișa conținut individual.