Aparatele video VCR dispar, oficial, de pe piaţă

Data: 22/07/2016 | Autor: .

Aparatele video VCR dispar, oficial, de pe piaţăFunai a anunţat, oficial, că va renunţa să mai producă aparatele video VCR începând cu sfârşitul lunii iulie. Producătorul japonez era singurul care mai producea astfel de gadgeturi la nivel mondial, relatează Mental Floss, citat de GadgetReport.ro

Aparatele video VCR dispar, oficial, de pe piaţăFunai a anunţat că decizia sistării producţiei a fost luată din cauza dificultăţilor în procurarea pieselor necesare VCR-urilor şi nu pentru că n-ar mai fi existat cerere pentru aceste gadgeturi.

Site-ul  relatează, de altfel, că în 2015 s-au vândut 750.000 de aparate video VCR, semn că mai există încă nostalgici care vor să vadă Terminator 2, Matrix sau alte filme în versiunea lor „clasică”.

Potrivit jurnalistilor, există mulţi cei care afirmă că înregistrările pe casete video ar fi mult mai bune decât cele DVD sau în format digital, reuşind să ofere culori şi un sunet incomparabile cu cele oferite de formatele actuale.

„Este o senzaţie similară cu cea oferită de sunetul unui disc de pickup, mult mai cald şi mai bogat decât cel tern şi insipid al formatelor digitale”, afimă fanii VCR-ului.

Dacă nu ştiaţi, primul aparat de înregistrare video VCR a fost fabricat de Sony în anul 1969. Aparatele VCR înregistrau semnale provenind de la antene TV, antene parabolice, cabluri sau camere video pe casete VHS, cu bandă magnetică.