A aparut carnea vegetala. O descoperire revolutionara

Data: 25/11/2019 | Autor: .

A aparut carnea vegetala. O descoperire revolutionaraInstitutul Fraunhofer din Germania a anuntat ca lucreaza la un dispozitiv numit „vegetarian cutlet factory” Acesta va fi capabil sa produca carnea vegetala. Din primele teste, carnea arata si are un gust similar cu cea reala, relatează GadgetReport.ro.

Prototipul este realizat din produse care includ, printre altele, soia si fasole. Reteta exacta nu a fost data publicitatii.

Fraunhofer este unul dintre institutele implicate in proiectul european „LikeMeat„, sustinut din fondurile Uniunii Europene.

Acesta urmareste dezvoltarea unor produse alimentare alternativa la cele animale, mult mai ieftine si mai sanatoase.

Potrivit surselor, procesul tehnologic include un tratament termic al vegetalelor, macerarea si presarea acestora. Cu ajutorul unor compusi si aditivi alimentari fara E-uri, ingridientele se transforma intr-un produs similar cu cel natural.

A aparut carnea vegetala. O descoperire revolutionara„Vegetarian cutlet factory” va produce fasii de carne de 1 centimetru grosime care apoi vor fi taiate in formele dorite. Potrivit expertilor, dispozitivul va livra intre 60-70 kilograme de “carne” pe ora sau 300-500 kilograme pe zi.

Solutia se afla inca in faza de prototip. Marea problema, in prezent, este ca produsul isi pierde forma clasica de carne in momentul in care este pus la rece.

Expertii sunt siguri ca vor gasi o rezolvare. Si la capitolul gust mai sunt inca destule lucruri de facut, insa cercetatorii spun ca sunt pe drumul cel bun.

Mai multe detalii aflati de pe pagina institutului.