Apple a inceput productia noii generatii iPad

Data: 21/08/2011 | Autor: .

A treia generatie a tabletei iPad ar putea fi lansata pe piata la inceputul anului 2012, relateaza surse din cadrul Apple, citate de mashable.com. Apple a comandat, deja, la furnizorii sai din China si Taiwan, noile componente pentru iPad 3. 

Informatia este confirmata si de The Wall Street Journal care scrie ca versiunea de test a noii generatii iPad va fi disponibila in octombrie.

„Producatorii de componente vor mari productia si vor incerca sa isi imbunatateasca numarul de componente produse pentru noul iPad in trimestrul patru, inainte de lansarea de la inceputul lui 2012”, a declarat una din surse.

Potrivit informatiilor, noul iPad ar putea avea un display Retina cu o diagonala de 9,7 inchi si o rezolutie de 2048×1536, o imbunatatire evidenta fata de rezolutia de 1025×768 si display-ul de 9,5 inchi al iPad 2.

Macrumors.com a scris recent ca display-ul ar putea avea o rezolutie de 2560×1920, cu de 5 ori mai multi pixeli decat actualul iPad.

Potrivit unor declaratii anterioare ale Foxconn, unul din principalii parteneri Apple si un fabricant major pentru produsele companiei, nu este exclus ca viitoarea tableta sa integreze si facilitati 3D.

Surse din piata afirma ca iPad ar putea veni la pachet cu ochelarii Active Shutter. O alta varianta prevede ca iPad 3 ar putea folosi un ecran 3D asemanator celui folosit de consola Nintendo 3DS, care nu necesita ochelari speciali. Intr-o alta varianta, iPad 3 ar putea sa integreze capacitati 3D doar pentru redarea pe un dispozitiv compatibil, printr-o interfata HDMI.

La capitolul dotari, noul iPad 3 ar putea aduce un procesor mai rapid, mai mult RAM, un slot de SD card, o camera cu flash si o noua optiune de conxexiune wirelles.

Apple a lansat primul iPad in aprilie 2010 si a vandut  3 milioane de tablete in primele 80 de zile. In 2010, compania a comercializat, in total, 14,8 milioane de tablete.  Noua versiune, iPad 2, a fost lansata in martie 2011, iar Apple a raportat vanzari totale de 15 milioane unitati.