Cum a primit Hitler vestea ca HP renunta la WebOS

Data: 21/08/2011 | Autor: .

Decizia Hewlett – Packard, cel mai mare producator mondial de PC-uri, de a renunta, din trimestrul 4, la productia de smartphone-uri si tablete cu sistemul de operare WebOS a devenit subiect de parodie pe internet. Pe youtube.com a fost postat un clip in care Hitler isi arata dezamagirea fata de decizia HP de a renunta la controversata tableta TouchPad si WebOS.

httpv://www.youtube.com/watch?v=YaeOXyA7wo0

HP va opri dezvoltarea de tablete si smartphone-uri trimestrul IV, urmand sa se concentreze pe segmente mai rentabile, a anuntat compania.

Potrivit analistilor citati de GadgetReport.ro, iesirea HP din zona smartphone-urilor si tabletelor era de anticipat, in conditiile in care compania a inregistrat esec dupa esec in acest domeniu, de la preluarea Palm, o afacere care n-a reusit sa o revitalizeze, la lansarea tabletei TouchPad, un produs cu un pret similar cu iPad, al carei soft WebOS inregistra numeroase probleme, iar multi clienti au returnat-o.

In fata concurentei acerbe a sistemelor iOS si Android, WebOS a ramas cu mult in urma, arhitectura fiind una stufoasa, cu multe bug-uri, iar aplicatiile putine si prost marketizate.

Interesant este ca HP ia in calcul inclusiv renuntarea la divizia de PC-uri si asta in conditiile in care vinde anual peste 50 milioane de computere. HP cauta cumparatori pentru aceste business-uri, iar banii obtinuti ii va aloca catre dezvoltarea noilor produse software.

Iar primul pas in acest sens va fi realizat prin preluarea producatorului britanic de soft Autonomy, pentru 10.24 miliarde dolari. Autonomy Corporation este specializata in dezvoltarea de produse software pentru internet, telefonie si audio-vizual.