Apple lanseaza iPad Mini pe 23 octombrie (GALERIE FOTO)

Data: 12/10/2012 | Autor: .

Apple va lansa noua tableta iPad Mini pe 23 octombrie, si nu pe data de 17, asa cum s-a speculat initial, afirma AllThingsD care citeaza surse din cadrul companiei. Amanarea ar fi fost datorata unor probleme de productie dar si din considerente strategice. Apple va incearca sa ia fata Microsoft care, trei zile mai tarziu, va prezenta tableta Surface.

Potrivit AllThingsD, lansarea mini-tabletei ar putea avea loc in  Town Hall Auditorium, acolo unde compania a mai lansat produse in trecut, de la sistemul OS X Lion, la noua generatie MacBook Air si iPhone 4S.

Potrivit ultimelor informatii din piata, tableta iPad Mini va avea un ecran de 7,85 inchi iar pretul sau este asteptat sa se situeze in jurul a 250 de dolari, pentru a concura cu modele precum Nexus 7si Kindle Fire.

Cel mai probabil, device-ul va avea ramele mai subtiri decat tableta iPad si va dispune de noul conector Lightning.

Apple a comandat deja productia a peste 10 milioane de tablete iPad Mini, anticipand o cerere masiva. Compania se asteapta ca iPad Mini sa aiba un succes spectaculos,  comandand de doua ori mai multe componente decat a folosit Amazon pentru productia tabletelor Kindle Fire, dupa cum scrie Wall Street Journal.

Zvonurile privind lansarea unei tablete iPad Mini circula de mai mult timp pe internet, si au fost chiar confirmate partial de o serie de email-uri interne ale sefilor Apple in care acestia discuta oportunitatea lansarii unei tablete de 7 inchi.

Astfel, in ianuarie 2011, Eddy Cue, vicepresedinte Apple, a trimis un email catre Tim Cook, Scott Forstall si Phil Schiller, care continea un articol GigaOm in care iPad-ul era comparat cu un Galaxy Tab de 7 inchi.

“Cred ca va fi o piata a tabltetelor de 7 inchi si noi ar trebui sa construim una”, spune Cue in email, adaugand ca i-a transmis aceasta idee si lui Steve Jobs, acesta fiind “foarte receptiv”.

Eddy Cue vorbeste in email chiar si despre experienta sa cu o tableta de 7 inchi.  “Emailul, cartile, Facebook si continutul video functioneaza foarte bine pe o tableta de 7 inchi. Web-browsing-ul este punctul slab, insa este totusi utilizabil”, spune acesta.