Apple Music. Primele imagini cu noul serviciu muzical lansat de Apple (VIDEO)

Data: 9/06/2015 | Autor: .

Apple-Music-gadgetreport.ro

Apple a lansat luni, la conferinţa anuală a dezvoltatorilor (World Wide Developers Conference), un serviciu de streaming muzical cu care isi propune sa concureze cu suedezii de la Spotify, cu radioul american Pandora Media si chiar cu YouTube. Apple Music permite celor care detin un iPhone sau iPad sa asculte muzica direct de pe internet.

Apple Music va combina un serviciu gratuit de radio online (Beats 1) care va transmite programe in direct din Los Angeles, New York si Londra, si o oferta de ascultare de muzica cu plata, cu un pret de 10 dolari pe luna, similara celei oferite de Spotify.

Apple intra cam tarziu în piata, in conditiile in care, de exemplu Spotify, Pandora sau Deezer au peste 41 de milioane de abonati, insa nu isi face probleme, in conditiile in care are aproape 800 de milioane de carduri de credit legate deja de conturile de iTunes.

Apple Music ofera si posibilitatea de a vizualiza clipuri video HD pentru melodiile artistilor populari.

Prin intermediul Apple Music Connect, utilizatorii vor putea avea acces la tot felul de demo-uri, remixuri, versuri, fotografii şi mesaje puse de artistii lor preferati.


Apple Music va fi disponibil inclusiv pentru terminalele Android prin intermediul unei aplicatii dedicate.

Apple Music va fi disponibil din data de 30 iunie in 100 de tari. Serviciul va fi gratuit timp de trei luni, dupa care va costa 10 dolari.

„Apple Music va fi o companie de streaming. Cred ca va face valuri si va avea un efect asupra intregii industrii”, a declarat presedintele Sony Music, Doug Morris.


Mai multe detalii aflati de pe site-ul oficial.