Cum aflu dacă telefonul meu este blocat în reţea? Un ghid simplu de folosit

Data: 27/12/2022 | Autor: .

Cum știu dacă telefonul meu este blocat în reţea? Un ghid simplu de folosit

Telefoanele blocate de furnizorul de telefonie, fie el Orange, Vodafone sau Digi, sunt limitate la utilizarea unui SIM de la acesta. Acest lucru înseamnă că, dacă doriți să schimbați operatorul, trebuie să vă asigurați că telefonul dvs. este deblocat sau să vă pregătiți să cumpărați unul nou. Vestea bună este că îl puteți debloca și îl puteți transfera la un alt operator.

 

Dacă v-ați cumpărat telefonul de la un operator, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă asigurați că este achitat. Adica că va aparţine.

 

Un lucru de reținut este faptul că unii operatori folosesc oferte de tip „buy-one-get-one” cu credite de factură lunare pentru a bloca clienții într-un ciclu de plată a telefonului pentru întreaga perioadă. Dacă ați participat la una dintre aceste promoții, trebuie să plătiți în continuare telefoanele, iar trecerea la un nou operator ar putea invalida oferta care a redus prețul telefonului.

 

Odată achitat, telefonul se deblochează automat sau puteți solicita deblocarea de la operator. Dacă treceți la un nou operator, asigurați-vă că vă deblocați telefonul înainte de a părăsi vechiul operator.

 

Dacă v-ați cumpărat telefonul de la un alt comerciant, telefonul va fi listat ca fiind deblocat sau specific operatorului. Asigurați-vă că alegeți versiunea deblocată pentru Romania!

 

Cum să verifici dacă telefonul tău este deblocat

 

Veți vedea site-uri web care pretind că puteți verifica online dacă telefonul dvs. este deblocat. Deși ar putea fi adevărat, aceste servicii costă bani și sunt adesea incorecte. O spun direct: Nu le accesaţi!.

În schimb, puteți suna la operatorul dvs. sau la cel la care vă gândiți să treceți. Companiile păstrează o bază de date cu numere IMEI care indică ce telefoane sunt compatibile, deblocate sau aflate pe lista neagră.

 

S-ar putea să nu aveți noroc, totuși, deoarece persoana care răspunde la telefon s-ar putea să nu vă poată oferi aceste informații – fie nu are acces la ele, fie nu are voie să vi le spună la telefon. Totuși, merită să încercați dacă nu aveți acces la o cartelă SIM de la o altă companie.

 

Trecând peste toate acestea, cel mai simplu mod de a afla dacă telefonul dvs. este deblocat este să introduceți o cartelă SIM de la un alt operator.

Nu trebuie să fie o cartelă SIM conectată la un cont activ – telefonul va încerca să inițieze o conexiune cu orice cartelă SIM în funcțiune. Iată ce trebuie să faceţi:

 

Efectuați un apel telefonic folosind cartela SIM actuală, dacă este posibil. Acest lucru este pentru a verifica dacă telefonul funcționează corect.

Închideți telefonul și scoateți cartela SIM. Căutați în manual sau pe internet dacă nu sunteți sigur cum să faceți acest lucru, iar dacă aveți nevoie de un instrument de îndepărtare a cartelei SIM, de obicei există unul lipit de hârtiile din cutia telefonului.

O mică agrafă de hârtie poate funcționa, de asemenea, dacă nu găsiți unealta. De asemenea, este posibil să doriți să îi dați mai întâi un cod PIN SIM, pentru ca nimeni să nu vă poată fura și folosi vechea cartelă SIM.

 

Puneți noua cartelă SIM în telefon și porniți-l din nou.

Dacă sunteți întâmpinat de o casetă de dialog care vă spune să introduceți un cod de deblocare SIM, înseamnă că telefonul este blocat SIM la operatorul de la care a fost cumpărat inițial.

Dacă nu vedeți o solicitare de cod de deblocare, verificați dacă vi se spune că aveți serviciu dacă ați utilizat o cartelă SIM valabilă. Dacă da, telefonul este probabil deblocat. Uneori este nevoie de câteva minute pentru ca telefonul să se configureze la o nouă rețea, așa că aveți puțină răbdare. Încercați să efectuați un alt apel telefonic.

Dacă nu puteți suna folosind noua cartelă SIM, veți primi probabil un mesaj înregistrat cu un cod de eroare. Poți nota codul și verifica online pentru a vedea de ce nu se poate finaliza apelul, astfel încât să știi dacă este din cauza blocării cartelei SIM sau din cauza unui hardware incompatibil. Este puțin probabil ca în zilele noastre să aveți un telefon complet incompatibil cu o altă rețea, dar merită să verificați.

 

Dacă nu aveți acces la o altă cartelă SIM, puteți, de asemenea, să vă duceți telefonul la un magazin al operatorului și să le spuneți că vă gândiți să schimbați operatorul și doriți să verificați dacă este deblocat.

 

Aveți nevoie de un telefon deblocat?

 

Majoritatea posesorilor de smartphone întreabă cum să verifice dacă telefonul lor este deblocat, deoarece intenționează să schimbe operatorul.

Majoritatea celor mai bune telefoane Android sunt disponibile deblocate, dar dacă plătești o taxă lunară la operatorul tău pentru un telefon, este mai mult ca sigur că acesta este blocat.