Codurile secrete pentru iPhone. Îți pot spune multe despre telefon

Data: 15/07/2022 | Autor: .

Apple a dotat iPhone-urile cu o mulțime de specificații, iar printre acestea multe sunt ascunse utilizatorilor obișnuiți. Există o mulțime de coduri secrete, cunoscute doar de specialiști, care îți pot oferi detalii interesante despre starea telefonului tău.

The Independent prezintă o serie de astfel de coduri secrete pentru iPhone.

De exemplu, poti sa tastezi codul *3001#12345#* si apoi sa apesi tasta de apel.

Ecranul se va colora in gri, iar apoi va fi afisat meniul Field Mode.

Una dintre cele mai folositoare functii este indicatorul ce arata informatii detaliate legate de semnalul telefonului, care vor aparea in coltul din stanga-sus.

In loc de cunoscutele liniute apar niste cifre. Astfel, -80 echivaleaza cu semnal puternic, iar -120 inseamna ca nu exista retea.

Poti pastra acest mod de afisare al semnalului urmand cativa pasi: tine apasat pe butonul de inchidere/deschidere, iar apoi pe butonul Home.

Daca vrei sa blochezi anumite numere de telefon, tasteaza *#33#. Meniul iti va oferi acces la setarile legate de restrictiile apelurilor. Daca vrei sa activezi aceasta functie, apeleaza *33*pin#, iar pentru a o dezactiva incearca #33&pin#, unde „pin” e PIN-ul cartelei tale.

Pe de alta parte, daca apelezi *#43# vei putea verifica daca ai activata functia de apel in asteptare, in timp ce codul *#06# va afisa pe ecran codul unic de identificare al telefonului (IMEI), care e foarte util atunci in cazul in care pierzi dispozitivul.

Codurile secrete din Netflix. Deblochează toată baza de filme și seriale

Codurile pentru Android

Și sistemul de operare Android are o mulțime de coduri secrete. O parte dintre ele sunt prezentate de Phone Arena.

De exemplu, daca tastezi *#*#4636#*#* atunci vei intra intr-un meniu care nu poate fi accesat din setarile dispozitivului.

Numit „Testing”, acesta dezvaluie cateva detalii, precum informatii despre telefon, informatii despre baterie, statistici referitoare la modul in care a fost utilizat, dar si informatii legate de conexiunea Wi-Fi.

Atentie mare! Nu incerca sa te joci prea mult, pentru ca e posibil sa te trezesti ca telefonul nu mai functioneaza cum trebuie.

De exemplu, daca dezactivezi functia radio, atunci vei descoperi ca nu vei mai putea trimite mesaj, da telefoane sau activa datele mobile.

Mai mult, e posibil ca acest cod sa nu functioneze pe toate dispozitivele cu Android.

Secretul ,,elixirului vieții’’. Manuscris alchimist vechi de 400 de ani, descifrat!

ALTE CODURI SECRETE IMPORTANTE

Codurile sunt introduse în aplicatia care formează numarul de telefon. Mare atentie cum le folositi, pentru a nu vă afecta funcționarea telefonului !

*#06# – Android si iPhone

Arată IMEI (International Mobile Equipment Identity) – un cod unic al telefonului, care e cerut în anumite cazuri, cum ar fi pierderea sau furtul telefonului.

*#*#232337#*# – Android

Daca vrei sa afli rapid care e adresa ta Bluetooth, poti tasta codul si vei primi informatia in cateva secunde, fara sa fie nevoie sa o cauti in meniu.

*3001#12345# – iPhone

Aceasta lunga insiruire de numere si simboluri ajuta la aflarea rapida a unor informatii precum calitatea semnalului smartphone-ului tau.

*#*#7262626#*#* – Android

Acest cod e similar cu cel precedent – ajuta utilizatorii sa afle care e calitatea semnalului smartphone-ului. Potrivit Reader’s Digest, desi aceste coduri sunt universale, unele companii de telefonie mobila le pot bloca. 

#31#număr telefon – acest cod te ajută să îți ascunzi numărul atunci când suni pe cineva.

*#30# – pornește/închide numărul de identificare.

*33*# – dezactivează apelurile efectuate. Pentru a opri această funcție, apasă #33*pin#

*3370# – activează codare EFR. Aceasta îmbunătățește calitatea comunicării, dar reduce viața bateriei. Apasă #3370# pentru a dezactiva această funcție.