Cum înregistrezi un apel pe un telefon Samsung

Cum înregistrezi un apel pe un telefon Samsung

Vrei să afli cum să înregistrezi un apel telefonic de pe telefonul tău Samsung? Există o soluție simplă pe care o poți folosi!

Cei mai mulți producători de telefoane obișnuiau să aibă propriul dialer telefonic, dar începând cu Android 11, Google a început să impună mărcilor de telefoane să includă dialerul Google și Android Messages ca dialer și client de mesaje text implicite.

Singura excepție de la această regulă o marchează Samsung și ASUS, ambele mărci continuând să ofere propriile dialer-uri pe lângă dialer-ul Google pe dispozitivele lor. Acestea fiind spuse, există câteva diferențe în ceea ce privește modul în care funcționează această funcție la diversele mărci, așa că voi împărți lucrurile în funcție de modul în care fiecare producător gestionează înregistrarea apelurilor telefonice.

Samsung este cel mai mare producător de telefoane Android, cu o oarecare marjă, și face cele mai bune telefoane Android pe care le puteți cumpăra în prezent. One UI este una dintre cele mai bogate interfețe disponibile pe Android, iar cea mai recentă iterație – One UI 5 – include elemente moderne de interfață și toate caracteristicile noi din Android 13.

Toate telefoanele Galaxy vin cu dialerul telefonic de la Samsung instalat în mod implicit, iar acesta vă permite să înregistrați apelurile cu ușurință.

Singurul avertisment pe care trebuie să îl știți aici este că apelurile efectuate prin Wi-Fi nu pot fi înregistrate, așa că, dacă utilizați apeluri Wi-Fi, va trebui să dezactivați funcția pentru ca înregistrarea apelurilor să funcționeze pe telefonul Galaxy. Iată cum să înregistrați apelurile telefonice pe telefonul Samsung Galaxy:

1. Efectuați un apel folosind Dialer.

 

2. În cadrul meniului din timpul apelului, atingeți butonul cu trei puncte verticale în colțul din dreapta sus.

3. Alegeți Înregistrare apel.

4. Veți vedea un banner de înregistrare care apare alături de contorul de durată a apelului.

5. Pentru a încheia o înregistrare, apăsați din nou butonul cu trei puncte.

6. Alegeți Stop recording call (Oprire înregistrare apel).

7. Veți primi o notificare pentru a accesa apelul înregistrat. Selectați notificarea pentru a naviga în memoria internă a dispozitivului dvs. și a reda înregistrarea.

Toate înregistrările sunt stocate în memoria internă a telefonului în format .m4a și este destul de simplu să le localizați. Dacă aveți nevoie să accesați înregistrările de apeluri salvate, iată cum puteți face acest lucru:

1. Deschideți Fișierele mele.

2. Selectați Stocare internă.

3. Navigați la folderul Call (Apel).

4. Aici veți găsi toate apelurile înregistrate pe telefon.

Faptul că înregistrările sunt salvate într-o formă accesibilă vă facilitează munca în cazul în care trebuie să transcrieți un apel. În general, Samsung are o soluție robustă dacă vrei să înregistrezi un apel pe telefonul Galaxy, iar funcția în sine este disponibilă pe toate telefoanele Samsung lansate în ultimii patru ani.

Google nu mai oferă posibilitatea de a înregistra apeluri pe dispozitivele Pixels sau Android One. Funcția a fost prezentă în Android 9.0 Pie, dar Google a eliminat posibilitatea de a înregistra apelurile din cauza problemelor de confidențialitate. Se spunea că Google va adăuga din nou funcția în dialerul său, dar s-a renunțat la ea, iar eu nu văd opțiunea pe Pixel 7, Pixel 7 Pro sau Pixel 6a.

Această modificare nu afectează doar Pixels, ci un set mai larg de dispozitive. Toate telefoanele Android One folosesc, de asemenea, dialerul telefonic Google, așa că nu veți găsi opțiunea de înregistrare a apelurilor nici pe telefoanele de la Nokia și Motorola. Există câteva aplicații terțe disponibile pe Android care pretind că vă permit să înregistrați apelurile, dar Google a blocat capacitatea acestor aplicații de a face acest lucru începând cu Android 10.

Prin urmare, nu există nicio modalitate fiabilă de a înregistra apelurile telefonice pe telefonul Pixel sau Android One. Acest lucru s-ar putea schimba în viitor, dar este puțin probabil, având în vedere poziția pe care Google o adoptă în ceea ce privește înregistrarea apelurilor în general.