Noii senzori de cameră Samsung vor îmbunătăți considerabil calitatea video a smartphone-urilor

Data: 29/12/2022 | Autor: .

Samsung plănuiește să aducă mari îmbunătățiri telefoanelor sale, odată cu senzorii de cameră ISOCELL de ultimă generație, în special în ceea ce privește calitatea video. Filmarea videoclipurilor este mult mai dificilă decât capturarea imaginilor statice, deoarece camera trebuie să capteze cel puțin 30 de cadre la fiecare secundă, în loc de un singur cadru. Compania a explicat cum intenționează să facă acest lucru în postarea sa oficială de pe blog.

Procesarea multi-frame și multi-expunere (HDR) îmbunătățește masiv imaginile statice prin capturarea a cel puțin două cadre (expunere joasă și expunere înaltă) și fuzionarea lor pentru o gamă dinamică mai bună. Cu toate acestea, acest lucru este extrem de greu de realizat în cazul videoclipurilor, deoarece camera trebuie să capteze cel puțin 60 de cadre pentru un videoclip de 30 fps. Acest lucru pune o sarcină masivă pe senzorul camerei, pe ISP și pe memorie, ceea ce duce la un consum de energie și o temperatură mai mari.

Samsung ISOCELL Structure

Nano-Photonics Color Routing

Samsung plănuiește să îmbunătățească calitatea video prin îmbunătățirea sensibilității la lumină, a intervalului de luminozitate, a intervalului dinamic și a detecției de adâncime. A dezvoltat o nanostructură inovatoare cu refracție ridicată pentru peretele optic dintre filtrele de culoare ale pixelilor. Aceasta utilizează lumina pixelilor adiacenți la niveluri extreme. Firma sud-coreeană o numește Nano-Photonics Color Routing, iar aceasta va ajunge pe camerele ISOCELL în 2024.

Pentru a îmbunătăți gama dinamică a videoclipurilor, Samsung intenționează să lanseze senzori de cameră pentru smartphone-uri cu o tehnologie HDR în senzor, cu expunere unică. Recentul senzor Samsung, ISOCELL HP3, are două citiri (câștig ridicat pentru detalii în întuneric și câștig scăzut pentru detalii în regiunile luminoase) pentru HDR pe 12 biți. Cu toate acestea, compania spune că nu este suficient. Samsung plănuiește să lanseze senzori de cameră cu HDR pe 16 biți pentru o gamă dinamică mult mai largă în videoclipuri.

Samsung plănuiește, de asemenea, să îmbunătățească calitatea videoclipurilor de tip portret prin utilizarea senzorilor de adâncime iToF (Time of Flight) care au un ISP integrat. Deoarece întreaga procesare a adâncimii se face chiar pe senzor, telefonul consumă mai puțină energie și nu se încălzește atât de mult. Astfel de senzori îmbunătățesc calitatea videoclipurilor portret, în special în situații de iluminare slabă, obiecte mai înguste și modele repetate.

Samsung ISOCELL HP1 GN5 Camera Sensor

Cu aceste trei îmbunătățiri, Samsung intenționează să crească calitatea imaginilor statice și a videoclipurilor de pe smartphone-uri. Toate aceste tehnologii vor debuta cândva în 2023 și 2024. Ne așteptăm ca acești senzori să fie folosiți în Galaxy S24 și Galaxy S25.

Noi detalii despre viitorul Samsung Galaxy S23