Apple pregateste iHOME! Cum vom controla obiectele din CASA VIITORULUI (VIDEO)

Data: 27/05/2014 | Autor: .

ihome-gadgetreport.ro

Apple se pregăteşte să facă un pas uriaş în viitor, odată cu dezvoltarea conceptului casei inteligente “iHome”, relatează Financial Times Potrivit surselor citate de prestigioasa publicaţie internaţională, compania lucrează la o platformă care va conecta toate dispozitivele prin intermediul sistemului de operare iOS.

Apple vrea ca toate gadgeturile pe care le-a lansat (telefoane, tablete, laptopuri, desktopuri, media-box-uri) si cele pe care urmeaza sa le dezvolte (ceasuri, televizoare etc.) să poată fi controlate cu o singură interfaţa software.

ihomeConceptul, botezat in presa cu numele “iHome”, ar urma să conecteze la reteaua Apple si alte gadgeturi ce sunt prevăzute cu conexiuni WI-FI sau bluetooth, de la becuri la frigidere, cuptoare, aparate de aer conditionat, centrale termice, sisteme de securitate etc. Acestea ar urma sa primeasca certificarea “Made for Apple”.

Toate gadgeturile din viitoarea “iHome” ar urma sa fie controlate cu telefonul sau telecomanda, prin gesturi sau comanda vocala.

Detalii despre noua platforma tehnologica iHome ar urma sa fie prezentate pe 2 iunie la WWDC, relateaza Financial Times.

Noua platforma este inclusa in planurile Apple, alaturi de AirPlay, iBeacon si dispozitivul de comunicatii auto CarPlay. Cel mai probabil nu se va numi “iHome”, pentru ca denumirea este folosita deja de un alt producator de electronice. Asa ca nu este exclus sa primeasca o denumire in genul “Apple Smart Home” sau un nume similar. Vom afla detalii, cu siguranta, la conferinta de pe 2 iunie.

Ideea unei case inteligente nu este nici pe departe una originala. De la Microsoft la start-up-uri precum SmartThings, in ultimii ani au fost semnalate zeci de astfel de initiative.

Philips, Honeywell, Samsung, LG si alti producatori de electronice si electrocasnice au dezvoltat sau au in plan productia unor aparate inteligente pe care sa le putem comanda cu vocea, prin gesturi si fara atingeri sau de la distanta, prin internet.

Urmariti, in clipurile video de mai jos, cateva dintre cele mai interesante concepte de case inteligente.