Apple pregateste iPad Mini. O noua confirmare

Data: 5/04/2012 | Autor: .

Apple pregateste lansarea, in trimestrul al III-lea, a noului iPad Mini, o tableta cu un display de 7,85 inch, afirma unul dintre cei mai cunoscuti analisti din industria IT&C, John Gruber.

Invitat la o emisiune de televiziune din SUA, expertul a declarat ca are informatii sigure de Apple lucreaza la dezvoltarea tabletei care va concura cu gadgetul Kindle Fire de la Amazon.

“Ceea ce stiu sigur este ca au acest iPad in laborator. Un display de 7,85 inch cu o rezolutie de 1024×768. Este un iPad cu aceleasi performante, insa mai mic”, a spus Gruber, citat de Techradar.com

GadgetReport.ro a scris, anterior, ca display-ul noii tablete va fi un 7.85-inch IPS/FFS construit de LG. Nu va fi un ecran Retina pentru ca Apple incearca, cu noua tableta, sa ofere o solutie ieftina, alternativa la gadgetul Amazon Kindle Fire, vandut cu 199 dolari. Noua tableta ar urma sa aiba un pret intre 249 si 299 dolari.

Si Google pregateste o astfel de tableta cu care sa concureze Kindle Fire.GadgetReport.ro a scris, recent, ca tableta celor de la Google va rula sistemul de operare Android 4.0

IceCreamSandwich si va costa mai putin de 199 de dolari, cat costa modelul concurentilor de la Amazon.

Zvonurile privind o tableta Google au explodat dupa ce presedintele executiv Eric Schmidt a anuntat la finele anului trecut ca pregateste lansarea unui astfel de dispozitiv.