Apple pregateste un nou gadget cu care vrea sa scrie istorie (VIDEO)

Data: 30/04/2014 | Autor: .

iwatch-misterApple a inceput productia iWatch, primul sau ceas inteligent, gadget cu care spera sa lanseze o noua revolutie in industria IT&C, asa cum a facut-o cu iPod, iPhone si iPad. Ceasul inteligent urmeaza sa fie lansat, cel mai probabil, in luna septembrie.

 Potrivit China Times, care citeaza surse din cadrul firmelor care asigura componentele, Apple a dat deja unda verde pentru productia acestora, printre care si modulul SiP (system-in-a-package), cel care contine procesorul, memoria DRAM si spatiul de stocare Flash.

Sursele au confirmat, de asemenea, ca iWatch va fi lansat in a doua parte a anului si ca, intr-o prima faza, vor fi produse 3 milioane de ceasuri, urmand ca ulterior productia sa creasca la 14-15 milioane in trimestrul al III-lea.

Economic Daily News relata, anterior, ca Apple se asteapta la o cerere masiva pentru primul sau ceas inteligent, iWatch, motiv pentru care pregateste un stoc de 65 de milioane de iWatch. Ceasurile ar urma sa fie realizate de producatorul taiwanez Quanta Computer.

iWatch va avea un ecran acoperit cu safir, o alternativa la deja clasicul Gorilla Glass. Apple vrea sa doteze ceasul cu cele mai noi tehnologii, de la ecranul OLED la activarea prin amprenta.

Potrivit expertului Ming-Chi Kuo, de la KGI Securities, ceasul cu care Apple spera sa declanseze o noua revolutie in materie va veni, printre altele, cu un ecran de 1.5- 2-inchi, acelasi de pe noul iPod Nano si un senzor biometric, dezvoltat de Authen Tec, companie cumparata anul trecut de Apple.

Senzorul va permite activarea ceasului prin amprenta, iar in jurul acestuia vor fi dezvoltate aplicatii controlate prin touch.

Ceasul inteligent Apple ar uma sa aiba, de asemenea, o facilitate care il va diferentia fata de concurenta – se va incarca fara niciun cablu, de la un metru distanta de priza.

iWatch ar urma sa fie echipat cu o bratara speciala, cu rezonanta magnetica, care va contine si acumulatorul de 100 mAh cu proprietati de incarcare wireless.

Tehnologia exista deja si ar urma sa fie folosita si de sud-coreenii de la Samsung, pe gadgeturile ce le va lansa in acest an.

Intre timp, pe internet , fanii Apple se intrec in a prezenta idei, schite si posibile caracteristici ale gadgetului inregistrat de Apple sub numele iWatch.  Unul dintre cele mai spectaculoase ii apartine designerului american Todd Hamilton.

Inspirat din forma bratarii inteligente Nike FuelBand, ceasul vine cu un design spectaculos si cu functii simple si usor de folosit.

Partea frontala a ceasului ar urma sa fie un ecran curbat touchscreen, cu un singur buton de Home pe partea stanga, si cu alte doua butoane de control pe partea opusa.

Mai multe detalii aflati din clipul video de mai jos.

Un alt clip video, urcat pe Youtube, vine sa sustina ideea ca produsul pregatit de Apple  va proiecta holograme, urmatorul pas in industria IT&C. Din imagini rezulta ca dispozitivul va permite utilizatorilor toata gama de servicii de date si comunicatii, de la telefonie, la redarea video-audio prin intermediul unor holograme.

iWatch asa cum este prezentat in clipul de mai sus si-ar putea face aparitia pe piata in 2019.