Apple, in spatele cortinei. Un reportaj socant din fabricile Apple din China

Data: 24/02/2012 | Autor: .

Bill Weir, un jurnalist de la postul american de televiziune ABC, a reusit, in premiera, sa filmeze in fabricile companiei Foxconn, principalul furnizor al Apple.

Reportajul a fost realizat dupa ce un muncitor al unei fabrici Foxconn s-a sinucis intr-un complex situat in afara Hong-Kong. Presa a relatat, atunci, despre conditiile foarte rele de munca in care lucreaza angajatii Foxconn.

Peste 250.000 de clienti ai companiei au cerut Apple sa inceapa sa construiasca produse „etice” si au fost organizate proteste la magazinele Apple in toata lumea.

In tentativa de  a demonta acuzatiile de sclavagism si teroare, Apple l-a contactat pe Bill Weir pentru a realiza un material despre liniile de asamblare finala ale iPhone, iPad si MacBook la fabricile Foxconn din Shenzen si Chengdu.

Imaginile au fost filmate in timpul primului audit realizat vreodata de catre Fair Labor Association, o organizatie care apara drepturile salariatilor.

Apple a vandut in 2011 peste 17 milioane de computere, 38 de milioane de iPod-uri, 40 de milioane de Ipad-uri si 93 de milioane de Iphone-uri.

Daca considerati materialul interesant si pentru prietenii dvs, va invitam sa fati share sau like din butoanele de mai jos. Va multumim.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player