Apple testeaza un ceas inteligent, din sticla curbata

Data: 11/02/2013 | Autor: .

apple-smartwatchApple testeaza un dispozitiv inteligent in formatul unui ceas de mana, fabricat din sticla curbata in jurul incheieturii, potrivit unor surse apropiate companiei, citate de New York Times.

„Ceasul inteligent” din benzi desenate si filme cu spioni care au precedat era smartphone, purtat de personaje precum Inspector Gadget sau James Bond, este aproape de realitate, noteaza publicatia americana, scrie Mediafax.

Apple testeaza astfel de dispozitive la sediul din Cupertino, California, produsul experimental fiind bazat pe sistemul de operare iOS, potrivit surselor citate.

Contactati de NYT, reprezentantii companiei au refuzat sa comenteze informatiile.

Anul trecut, compania americana Corning, care produce sticla rezistenta Gorilla Glass regasita pe multe modele de smartphone-uri si tablete, inclusiv iPhone, a anuntat ca a depasit obstacolele tehnice in calea dezvoltarii sticlei flexibile, care se poate indoi precum o foaie de hartie fara sa se rupa.

GadgetReport.ro a scris, recent, ca ceasul ar urma sa fie dezvoltat impreuna cu Intel.

“Zvonurile misterioase care apar din Asia trebuie primite cu precautie. (…) Conceptul de computer portabil este insa popular in randul celor pasionati de tehnologie”, relata, recent, GadgetReport.ro, citand sursele Business Insider.

 Consumatorii sunt deja interesati de un ceas iOS. Potrivit portalului NextWeb, 70.000 de persoane au contribuit pe platforma pe Kickstarter.com la o finantare de 10 milioane de dolari pentru dezvoltarea unui ceas, numit Pebble, care sa se conecteze la iPhone.

 Un alt argument in favoarea unui astfel de proiect ar fi ca Apple cheltuieste miliarde de dolari pe proiecte despre care nimeni nu stie nimic in afara companiei, potrivit Business Insider.

Potrivit surselor, Intel ar fi propus conceptul celor de la Apple, care ar fi acum interesati sa fabrice un astfel de dispozitiv. In mod obisnuit, Apple isi proiecteaza produsele, dupa care cauta furnizori.

De asemenea, actualele produse iOS ale Apple, inclusiv iPad si iPhone, folosesc cipuri ARM si nu Intel.