Apple TV devine realitate. Ce noutati va aduce televizorul iTV

Data: 12/11/2013 | Autor: .

apple-smart-tvDespre lansarea unui televizor Apple se vorbeste de ani de zile. Ideea lui Steve Jobs a trecut in sertare dupa moartea acestuia, insa acum pare ca va fi relansata.

DisplaySearch relateaza, citand surse din cadrul companiei, ca primele televizoare iTV ar urma sa apara in 2014.

GadgetReport.ro relata, anterior, ca Sharp lucreaza la dezvoltarea unor panouri LED pentru Apple. Panelurile vor avea 32 respectiv 37 inch si vor echipa viitoarele televizoare Apple TV.

Oferta Apple va include televizorul si o noua varianta de soft a pachetului Apple TV, construit in jurul aplicatiei SIRI.

Practic, cu modulul SIRI, nu vom mai avea nevoie de telecomanda. Vom putea astfel schimba canalele, seta luminozitatea, sonorul, culorile si vom putea programa TV-ul sa inregistreze “on cloud” filmele, serialele si celelalte productii favorite.

Potrivit analistilor, gadgetul va avea un ecran FullHD si un soft care va permite rularea de filme, seriale, emisiuni, muzica, posturi de radio etc.

De asemenea, noul Apple TV va integra si produsele media proprii produse de utilizatori, astfel ca am putea asista, in premiera, la dezvoltarea chiar a unui canal video in genul youtube.com.

Nu este exclus, de asemenea, ca Apple TV sa permita utilizatorilor sa acceseze jocuri, inclusiv in retea, si servicii social-network.

Pentru a oferi un produs unic si cu care sa faca diferenta in piata smart tv-urilor, Apple cauta in prezent sa dezvolte o oferta de programe dedicate. O misiune destul de dificila, in conditiile in care alte companii, precum Samsung si LG, au facut pasi importanti inainte.

Zvonurile privind pregatirea noii console sunt sustinute si de afirmatiile scriitorului Walter Isaacson, autorul biografiei lui Steve Jobs, care afirma, anterior, ca acesta s-a focusat, inainte sa moara, pe dezvoltatea unei tehnologii cu care spera sa rescrie standardele in materie de televiziune.

“Isi dorea foarte mult sa faca pentru televiziune ceea ce a facut pentru computere, playere musicale si telefoane. Adica sa le faca simple si elegante”, a declarat Isaacson.

“Gadgetul lui Jobs urma sa isi ruleze informatia din iCloud. In acest fel, Steve Jobs credea ca vom renunta la toate gadgeturile asociate, de la DVD-uri la Blue-Ray playere”, a mai spus acesta.

Prima consola Apple TV a fost lansata in 2006.