Aspark Owl. Bolidul electric care atinge 100 km/h în 1,89 secunde

Data: 19/11/2019 | Autor: .

Aspark Owl. Bolidul electric care atinge 100 km/h în 1,89 secunde

După debutul de la Frankfurt Motor Show din 2017, prototipul Aspark Owl revine din nou în atenție după ce a reușit să doboare un record istoric. Modelul electric a atins, pe un circuit, 100 km/h în 1,89 secunde, devenind, astfel, cea mai rapidă mașină de serie din lume, relatează GadgetReport.ro

Mașina a atins recordul de viteză grație celor patru motoare electrice, care furnizează numai puțin de 1985 de cai putere și 2,000 Nm. Motorul este limitat electronic să ofere o viteză maximă de 400 km/oră.

Odată cu recordul istoric doborât la Dubai Motor Show 2019, Aspark Owl a intrat oficial în producție, la un preț de 3,1 milioane de dolari.

Pentru a susține cele patru motoare, Aspark Owl include o baterie de 64-kWh lithiu-ion, integrată în structura de carbon a caroseriei și care asigură o autonomie de 450 km. Acumulatorul se încarcă la nivel maxim în numai 80 de minute, cu ajutorul unui charger de 44 kW.

The Owl has a thin rear-end highlighted by long strands of LED taillights

Pentru a susține performanțele spectaculoase, Aspark Owl a fost dotată cu suspensii hidraulice care îi permit șoferului se seteze trei moduri de condus – sport/dinamic, ploaie/zăpadă, confort/oraș și high boost.

La interior, Aspark Owl oferă o combinație originală de display-uri digitale, indicatoare și instrumente fizice care aduc aminte de bordul unui avion de luptă.

Aspark Owl va fi produs în numai 50 de exemplare, în colaborare cu Manifattura Automobili Torino, o companie care se află și la originea mult-lăudatei Lancia Stratos.

Fiecare model va fi realizat în funcție de specificațiile alese de cumpărător. Primele modele vor ajunge pe piață în al doilea trimestru al anului 2020.

In the driver's seat