Asus ProArt StudioBook One. Cel mai puternic laptop din lume

Data: 5/09/2019 | Autor: .

Asus ProArt StudioBook One. Cel mai puternic laptop din lumeAsus a prezentat, la IFA 2019 din Berlin, cel mai puternic laptop dezvoltat vreodată. Asus ProArt StudioBook One are o placă video de 24 GB, relatează GadgetReport.ro

La prima vedere, Asus ProArt StudioBook One arată ca un laptop normal, cu un ecran de 15.6-inch 4K, un sasiu din aluminiu destul de solid și o tastatură ergnomică.
Dincolo de design, laptopul se remarcă însă prin viteza incredibilă de procesare.

Noul laptop folosește o placă video Nvidia, construită pe arhitectura Turing, Quadro RTX 6000, o versiune mobilă a celei de desktop, care îi permite să randeze scene și să producă imagini și efecte video la un standard spectaculos.

Asus ProArt StudioBook One este, bineînțeles, un laptop dedicat profesioniștilor, celor care editează video, care folosesc diverse aplicații care necesită o putere de procesare și capacități video semnificative.

Seria Nvidia Quadro RTX, care mai cuprinde alte două versiuni, este ideală pentru editarea de baze de date, pentru randarea în 8K sau dezvoltarea de animații 3D.

Alături de placa video spectaculoasă, Asus ProArt StudioBook One include un procesor Intel Core i9 2.4 GHz octacore, 32 GB of RAM și un spațiu de stocare de 1 TB SSD.

Pentru a evita supraîncălzirea, laptopul a fost dotat cu un nou sistem de răcire, cu un unghi de 4,57 de grade, care îi permite să capteze mai mult aer către procesor și placă.

Asus nu a anunțat când și la ce preț va fi disponibil noul ProArt StudioBook One. Dacă luăm însă în calcul că numai placa Quadro RTX 6000 costă peste 3500 de dolari, vă dați seama că laptopul nu are sub nicio formă cum să fie mai ieftin de 4000-5000 de dolari.