ASUS ZenBook 17 Fold OLED. Tu ai cumpăra un laptop cu ecran pliabil?

Data: 10/01/2022 | Autor: .
ASUS ZenBook 17 Fold OLED

ASUS ZenBook 17 Fold OLED

ASUS a lansat, cu ocazia CES 2022, primul său laptop cu ecran pliabil. ZenBook 17 Fold nu este foarte diferit față de prototipul anunțat anul trecut de Lenovo. Se remarcă, însă, prin ecranul mai mare și specificațiile de ultimă generație. Tu ai cumpăra un laptop cu ecran pliabil?

Dacă prototipul Lenovo prezentat anul trecut avea ecran de 13”, ASUS ZenBook 17 Fold OLED vine cu un display tactil de 17” pe format 4:3 și rezoluție 2.5k.

Display-ul se transformă în două ecrane de 12,5” cu rezoluție 1080p, fiecare cu aspect 3:2.

Ecranul este unul de calitate, certificat PANTONE și cu suport Dolby Vision HDR, având acoperire 100% a paletei de culori DCI-P3 și certificare TUV Rheinland pentru protejarea ochilor prin emisii reduse de lumină albastre.

Zenbook 17 Fold OLED cântărește doar 1,7 kg și permite multiple moduri de lucru. Poate fi transformat în PC, laptop, tabletă, ecran cu tastatură virtuală, carte și ecran extins.

Aceste moduri sunt completate de tastatura și touchpad-ul ASUS ErgoSense conectate prin Bluetooth.

Tastatura poate fi stocată magnetic pe partea din spate atunci când este transportat. De altfel, cu ajutorul magneților, tastatura stă lipită de ecran atunci când vrei să scrii ceva în modul portabil.


Laptopul beneficiază de sunet audio spațial Dolby Atmos și un sistem audio puternic cu 4 difuzoare certificare Harman Kardon.

ASUS ZenBook 17 Fold OLED, specificații de top

ASUS ZenBook 17 Fold OLED este rodul colaborării dintre ASUS, Intel și BOE Technology Group,

Laptopul are un procesor Intel Core i7 U-Series Gen12, până la 16GB RAM DDR5 și un SSD care poate ajunge la 1TB M.2 PCI-Express 4.0.

Configurația include grafică Intel Iris Xe, două porturi USB-C Thunderbolt 4 pentru încărcare și conectarea de display-uri externe.

Mai găsim  o cameră IR HD cu suport Windows Hello și o cameră web de 5 mpx cu tehnologie ASUS 3D Noise Reduction pentru apeluri video mai clare și un jack de 3,5mm pentru căști.

Gadgetul include cele mai noi standarde de conectivitate Wi-Fi și Bluetooth (6E și 5.2).

Asus nu a prezentat date despre autonomie, însă bateria de 75Wh reprezintă un semnal încurajator.

Laptop-ul aduce și noul cip Intel Visual Sensing Controller care activează mai multe funcții AI precum detectarea prezenței utilizatorului.

Apare și un senzor de culoare integrat pentru ajustarea automată a luminozității ecranului și a temperaturii de culoare.

ASUS Zenbook 17 Fold OLED va fi disponibil comercial la mijlocul anului 2022, iar pentru moment prețul este necunoscut.