Atenţie la site-urile infestate cu Scareware

Data: 13/05/2015 | Autor: .

scareware_sysdefscan_crop1Atenţie când intraţi pe internet mai ales de pe telefon sau tabletă. Au aparut tot mai multe site-uri infestate cu Scareware, o categorie extrem de agresiva de malware.Mesajele vă indeamnă să instalaţi tot felul de aplicaţii şi update-uri, care nu fac altceva decât să vă fure datele personale.

Programele, de tip phising, iti apar in prim-plan atunci cand deschizi o pagina de internet pe telefon sau tableta. Astfel de programe te indeamna sa instalezi tot felul de update-uri, sa divulgi date personale, sa platesti o taxa sau sa trimiti un SMS la un numar cu suprataxa.

Printre cele mai cunoscute sunt cele care afirma ca “exista un update disponibil pentru telefon tau. Apasa aici ca sa descarci ultimul update” si “Telefonul tau este virusat. Trebuie sa instalezi un antivirus. Intra aici”. Nu instalati niciunul dintre aceste programe si nu apasati pe linkurile care va apar in ecran.

Detalii dar si alte stiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei, aflaţi din emisiunea TV Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV