Pantofii inteligenti! Volvorii Timeless îşi schimbă culoarea după preferinţe

Pantofii inteligenti! Volvorii Timeless îşi schimbă culoarea după preferinţe

Ishuu Technologies, un start-up cu filiale in Lituania si China, a lansat primii pantofi inteligenti din lume. Volvorii Timeless isi schimbă culoarea în funcţie de preferinţele doamnelor care îi poartă, pentru a se asorta la hainele purtate. Ideea e una care prefigurează viitorul în industria modei.

Volvorii Timeless sunt acoperiţi cu ecrane E-ink care permit schimbarea culorilor şi desenelor de pe pantofi prin intermediul unei aplicaţii pe mobil. Pentru moment se folosesc numai culorile negru, alb şi gri, insa pe viitor paleta acestora va fi extinsă la toate combinaţiile posibile.

Tehnologia Volvorii Timeless este susţinută de baterii speciale care sunt integrate în tălpile pantofilor şi care au o autonomie de până la 6 luni. Aşa că nu va trebui să îţi pui seara şi pantofii în priză.

Culorile şi desenele Volvorii Timeless pot fi schimbate cu ajutorul unei aplicaţii dedicate pentru telefon si tableta, prin Bluetooth. Pantofii vor avea aceeasi greutate ca si unii normali, iar pretul unei perechi va fi de 249 de dolari.

Ishuu Technologies caută în prezent finanţare pe indiegogo pentru a trece la productia de serie. Primii pantofi Volvorii Timeless vor ajunge pe piaţă în luna decembrie.

Hainele care isi schimba culorile!

GadgetReport.ro relata, anterior, despre o colectie inedita care vine sa anticipeze viitorul in materie de vestimentatie. Lansata de designerul Elizabeth Bigger, Lüme Collection propune o serie de bluze si rochii care isi schimba culorile si ofera efecte spectaculoase, gratie unor leduri plasate in materiale.

Potrivit designerului, folosirea ledurilor in acest domeniu este practic fara limite, putand fi realizate modele extrem de complexe, atat ca desing cat si prin culoare si efecte.

Interesant este si faptul ca hainele inteligente pot fi controlate printr-o aplicatie speciala de smartphone care comunica cu instalatia de leduri prin Bluetooth.

Dincolo de efectele vizuale spectaculoase,  hainele inteligente au incluse si un sensor care monitorizeaza bataile inimii, temperatura si nivelul de transpiratie astfel ca, odata transmise catre smartphone si interpretate, iti pot spune cum stai cu sanatatea.

The Lüme Collection a castigat marele premiu al juriului la 17th International Symposium on Wearable Computers.

Hainele inteligente. Ne vom incarca telefonul de la…ciorapi

Cercetatorii de la Scoala Politehnica din Montreal-Canada au dezvoltat un nou tip de acumulatori care pot fi inserati in structura oricarui material textil, relateaza Newscientist.

Potrivit Journal of The Electrochemical Society, bateria este formata din materiale termoplastice imbinate care pot inmagazina energie electrica. Pentru cunoscatori, este vorba de un catod LiFePO4  si anod Li4Ti5O12 legati prin intermediul unui electrolit solid poly ethylene oxide (PEO).

Solutia tehnica este inserata in firele materialelor textile astfel ca orice haina pe care o purtam, de la fes pana la ciorapi, poate deveni o sursa de energie care ne va permite sa ne incarcam gadgeturile.

Expertii sustin ca materialul revolutionar este capabil sa inmagazineze sute de volti, indeajuns pentru a va incarca telefonul sau chiar un defribilator.

Unul dintre marile neajunsuri ale noului material este ca nu rezista la apa. Expertii lucreaza insa la un nou prototip care va face materialul-baterie waterproof.