Audi isi va numi modelele electrice E-Tron. Cum vor arăta maşinile

Data: 19/10/2016 | Autor: .

Audi isi va numi modelele electrice E-Tron. Cum vor arăta maşinile

Audi pregateste lansarea primelor sale modele de automobile electrice, un SUV, un hatchback si un sedan. Masinile vor inaugura noua gama a constructorului german, ce va se va numi E-Tron, relateaza GadgetReport.ro

Compania a facut anuntul in cadrul unei declaratii pentru Autocar. La fel ca in anii ’80, cand a lansat conceptul Quattro, Audi vrea sa se impuna pe piata cu un concept unic si special.

“Numele ales este comparabil cu primul Audi quattro, model care era cunoscut, simplu, quattro. Pe termen lung, denumirea e-tron va avea rolul unui sub-brand electric”, a declarat Rupert Stadler, şeful Audi.

Audi a mai folosit denumirea E-Tron si pentru alte hibride, de la conceptul de SUV la primul R8 Electric, proiect anulat intre timp. Primele masini electrice Audi ar urma sa ajunga in piata pana in 2020.

Pe termen lung, gama de maşini electrice va primi însă şi numele unor modele deja consacrate în rândul companiei, cum ar fi Audi A6 e-tron, Audi A7 e-tron sau Audi A8 e-tron. De altfel, este posibil ca prima limuzină electrică să poarte numele A8 e-tron.

Una dintre principalele caracterisitici comune ale maşinilor electrice dezvoltate de Audi va fi spaţiul interior, care capătă o importanţă tot mai accentuată în decizia de achiziţie a clienţilor. „În prezent ne confruntăm cu o cerere în creştere pentru astfel de concepte electrice, potrivite pentru autonomii de 350-450 km. Subiectul spaţiului este important. Vom vedea maşini electrice compacte cu un design interior mult îmbunătăţit. Clienţii vor să intre uşor în maşină, să aibă o poziţie confortabilă pe scaun şi să se simtă în siguranţă”, a mai spus Stadler.

e-tron01Astfel, viitorul Audi A9 e-tron va beneficia de 3 motoare electrice, dintre care unul va fi amplasat frontal, iar celelalte două pe puntea spate. Pe conceptul prezentat la Frankfurt, acest sistem de propulsie are 435 CP, iar un mod suplimentar poate ridica performanţa la peste 500 CP. Pe baza acestor date, Audi anticipează că modelul electric va ajunge de la 0-100 km/h în numai 4.6 secunde, în timp ce viteza maximă va fi limitată la 210 km/h.

La fel ca în cazul lui Q6 e-tron, viitorul Audi A9 e-tron va avea o baterie de 95 kWh cu răcire pe lichid care va fi montată pe podea sub compartimentul pasagerilor şi care va fi capabilă să ofere o autonomie de circa 500 de kilometri.

e-tron02În plus, Audi promite că noul model va fi primul al mărcii care va benenficia de Nivelul 4 de autonomie, ceea ce înseamnă că maşina se va conduce singură pe şosea şi se va putea descurca în orice situaţie fără intervenţia şoferului. În plus, în cazul unei defecţiuni, maşina se va opri singura pe marginea şoselei.

„Anul viitor, Audi A8 va fi primul model cu autonomie de Nivel 3. Pe autostrăzi se va conduce singur cu viteze de până la 55 km/h. Nivelul 4 este provocator pentru că necesită îmbunătăţiri la senzori şi putere de procesare. Dar reprezintă un avans major, pentru că maşina se va putea conduce singură în multe situaţii, nu doar pe autostrăzi”, a declarat Ricky Hudi, şeful departamentului de dezvoltare electrică al Audi.

Nu în ultimul rând, Audi A9 e-tron va avea şi încărcare wireless, iar maşina va fi capabilă să se parcheze singura în zona de încărcare.