Audi pregăteşte primul său model electric, Audi E-Tron

Data: 26/09/2016 | Autor: .

Audi pregăteşte primul său model electric, Audi E-Tron

Audi a început pregătirile pentru producţia primului său automobil electric. Prezentat sub formă de concept, la Frankfurt Motor Show 2015, Audi E-Tron va ieşi de pe liniile de fabricaţie în 2018, relatează GadgetReport.ro, care citează Business Insider.

like-the-e-tron-concept-audi-will-most-likely-include-piloted-driving-technology-in-its-upcoming-all-electric-suvAudi E-Tron va avea trei motoare electrice şi o autonomie remarcabilă, de 498 de kilometri la o singură încărcare. Spre comparaţie, modelul Tesla Model X SUV are o autonomie de 465 de kilometri.

with-its-95-kwh-battery-the-e-tron-quattro-has-an-impressive-range-of-310-miles-on-a-single-charge

La capitolul dotări, modelul va include o gamă largă de tehnologii de ultimă generaţie, de la display-urile OLED din interior, la farurile inteligente, senzorii de radar, camere video, senzori de ultrasunete, scanere cu laser, toate programate să ofere un şofat la un nivel de siguranţă şi confort fără precedent.

cameras-could-replace-side-view-mirrorsLa interior, şoferul va sta în faţa unui bord cu patru ecrane OLED curbate, care vor prezenta imagini în timp real din jurul automobilului şi vor oferi informaţii relevante privind starea acestuia, indicaţii din trafic, vreme etc.it-will-likely-be-covered-in-screens

Audi E-Tron se va încărca cu un program special, Combined Charging System (CCS), atât pe curent DC cât şi AC. Pe DC, de exemplu, la 150 kW, maşina îşi va încărca bateriile în numai 50 de minute.

it-will-have-super-fast-connectivity

La capitolul conectivitate, modelul Audi E-Tron urmează să prezinte tehnologia LTE Advanced, lansată anul acesta la CES Las Vegas. Aceasta permite transferul de date la viteze superioare 4G/LTE, astfel încât şoferul şi pasagerii să beneficieze de internet la standarde 4K.