Audi R8 e-tron, primul bolid de lux care se conduce singur (VIDEO)

Data: 26/05/2015 | Autor: .

audi-r8-e-tron-gadgetreport

Audi a lansat la salonul auto din Shanghai, China, modelul concept Audi R8 e-tron, un automobil care, pe langa performantele la capitolul viteza si autonomie in regim electric, nu are nevoie de asistenta soferului pentru a conduce in trafic.

La prima vedere, modelul arata aproape identic cu Audi R8 e-tron, lansat anul acesta la Geneva Motor Show. Daca analizezi insa lista de optiuni, vei avea, cu siguranta, o alta perspectiva.

Modelul Audi R8 e-tron include o serie de noi tehnologii si gadgeturi, precum un nou tip de scanner cu laser, mai multe camere video, senzori de ultrasunete si un senzor radar de ultima generatie.

Toate aceste tehnologii vin sa asigure lui Audi R8 e-tron posibilitatea de a se conduce singura, prin intermediul pilotului automat controlat de zFAS, computerul masinii.

Pilotul automat poate fi, bineinteles, activat sau oprit prin simpla apasare a unui buton.

Modelul Audi R8 e-tron vine cu doua noi motoare electrice, de 455 CP, care ii asigura demarajul de la 0 la 100 km/h in numai 3,9 secunde. Viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h.

Automobilul electric ruleaza cu un pachet de baterii de 92 kWh, care ii asigura o autonomie remarcabila, de 449 kilometri. Interesant este si faptul ca acumulatorii se incarca in mai putin de 2 ore.

Modelul Audi R8 e-tron va ajunge in show-room-uri in 2017.