Avem cel mai rapid internet din lume, dupa Coreea de Sud

Data: 22/09/2011 | Autor: .

Romania este a doua tara din lume dupa viteza conexiunilor Internet, tara noastra fiind depasita doar de Coreea de Sud in aceasta privinta, se arata intr-un studiu recent al Pando Networks.

Viteza medie a unei conexiuni de Internet din Romania este de 1.909 KBps, fiind depasita doar de cele din Coreea de Sud, care au o viteza medie de 2.202 KBps, potrivit studiului citat de Mashable.

In plus, Bucurestiul este, cu o viteza medie a conexiunilor Internet de 2.665 KBps, unul dintre cele doua orase din afara Coreei de Sud care intra intr-un top 10 al metropolelor, alaturi de Andover din SUA.

Clasamentul statelor este completat de alte tari din regiunea Europei Centrale si de Est. Locul 3 in clasament este ocupat de Bulgaria, unde conexiunile de Internet au o viteza medie de 1.611 KBps. Aceasta este urmata de Lituania, cu o viteza medie de 1.463 KBps si Letonia, cu o viteza medie de 1.377 KBps. O alta tara din regiune prezenta in clasament este Ucraina, care se situeaza pe locul 8 cu o viteza medie de 1.190 KBps.

Spre comparatie, tarile dezvoltate din punct de vedere economic au conexiuni de Internet cu viteze net inferioare celor care se inregistreaza in Romania. In Statele Unite, viteza medie a unei conexiuni de Internet este de numai 616 KBps, in Germania aceasta se ridica la 647 KBps, in Franta ea este de 604 KBps, iar in Marea Britanie de numai 599 KBps.

Cele mai slabe conexiuni de Internet se gasesc in Africa. Viteza medie a unei conexiuni din Congo este de numai 13 KBps, iar o conexiune din Republica Centrafricana are o viteza medie de 14 KBps.