Avocatii Samsung nu pot deosebi un Galaxy Tab 10.1 de un iPad

Data: 16/10/2011 | Autor: .

Unul dintre motivele pentru care Samsung pierde pe banda rulanta procesele intentate de cei de la Apple in legatura cu patentele incalcate de tableta Galaxy Tab pare a fi incompetenta avocatilor producatorului  sud-coreean.

Potrivit unui material halucinant publicat de agentia de stiri Reuters, o judecatoare americana le-a prezentat avocatilor Samsung o tableta Galaxy Tab 10.1 si un iPad, iar acestia nu au fost in stare sa recunoasca tableta pentru care luptau.

„Nu putem face diferenta de la aceasta distanta”, a raspuns judecatoarei un avocat al Samsung aflat pe un podium la o distanta de aproximativ 3 metri.

Un singur membru al echipei de avocati a Samsung a putut, ulterior, sa indice care dintre cele doua tablete este modelul Galaxy Tab.

In ciuda penibilului eveniment, judecatoarea nu a putut lua o decizie favorabila celor de la Apple si le-a cerut acestora sa prezinte patente „valide”.

Desi nu isi pot recunoaste propria tableta langa un iPad, avocatii celor de la Samsung par a fi foarte inventivi in cazul altor procese.

In replica la acuzele Apple, avocatii Samsung au depus in justitie o copie a filmului „2001: A Space Odyssey”, realizat de celebrul regizor Stanley Kubrick in 1968.

Intr-una dintre scenele din film, doi astronauti mananca in timp ce folosesc niste obiecte ce seamana cu tableta iPad. “La fel ca si brevetul D’899, tableta din film are o forma dreptunghiulara cu un display foarte mare, margini ascutite si o suprafata neagra, plata, subtire”, sustin avocatii Samsung care afirma ca Apple a furat ideea din filmul lui Kubrick.

httpv://www.youtube.com/watch?v=JQ8pQVDyaLo&feature=player_embedded

Vanzarile tabletei Galaxy Tab 10.1 au fost deja blocate in state precum Germania si Australia in urma plangerilor Apple, care acuza Samsung ca a copiat flagrant modelul tabletei iPad. In plus, tableta Galaxy Tab 7.7 a fost retrasa din targul de electonice IFA Berlin in urma unei plangeri similare.

Conflictul juridic dintre Apple si Samsung are o istorie indelungata, compania americana acuzandu-i pe sud-coreeni ca au copiat designul si functionalitatile smartphone-urilor si tabletelor iPhone si iPad in modelele din seria Galaxy. In replica, cei de la Samsung ii acuza pe Apple de incalcarea mai multor patente din zona telecomunicatiilor.

In prezent, intre cele doua companii exista deschise 23 de procese, in tari precum Franta, Japonia, Germania, Coreea de Sud si Statele Unite.