AXIS Q1941-E, o nouă cameră termică de supraveghere

Data: 19/11/2015 | Autor: .

AXIS Q1941-E gadgetreport.ro

Axis Communications a anunţat lansarea pe piaţa românească a camerei AXIS Q1941-E, primul gadget de acest tip care integreaza un stabilizator electronic de imagine si tehnologia Axis ZipStream. Astfel, efectul vibratiilor, necesarul de banda si capacitatea de stocare sunt reduse la minim.

Noua camera termica de retea a fost realizata pentru a permite o supraveghere de exterior 24/7, chiar si in cele mai dificile conditii de mediu. Modelul este ideal pentru a proteja perimetrul unor zone de interes, depistand rapid orice tentativa de intruziune.

Modelele termice sunt camerele de retea care pot realiza mai mult decat o supraveghere continua. Acestea pot fi folosite cu succes pentru a verifica zonele monitorizate, putand face diferenta intre o alarma falsa si una reala. Noul model dispune de un procesor performant, capabil sa ruleze software-uri de analiza video, prin intermediul AXIS Camera Application Platform (ACAP). Aceasta capabilitate a fost primita cu entuziasm de catre partenerii ADP, care au dezvoltat aplicatii software compatibile cu produsele noastre. Prin aceasta noua lansare oferim clientilor nostri o solutie de supraveghere personalizata, care poate functiona in orice conditii”, a declarat Erik Frännlid, Axis Director of Product Management.

Senzorul integrat al AXIS Q1941-E ofera o rezolutie termica de 384×288 pixeli si un contrast mare, care permit realizarea unei detectii rapide si de incredere. Utilizatorii au la dispozitie cinci variante de lentile (7 mm, 13 mm, 19 mm, 35 mm si 60 mm), in functie de scenariul de utilizare.

Specificatii tehnice:

  • Camera poate fi cu usurinta integrata cu alte echipamente de securitate IP existente sau cu aplicatii software dezvoltate de alte companii;
  • Stabilizatorul electronic de imagine (EIS) ofera imagini fluide, chiar si atunci cand camera este instalata in zone in care apar vibratii;
  • Cu ajutorul tehnologiei Axis Zipstream, zonele in care nu exista miscare sunt selectate si filtrate, iar camera se concentreaza doar pe cele in care exista activitate. Aceasta procedura reduce necesarul de banda si capacitatea de stocare.

Camera va fi disponibila prin reteaua de parteneri Axis din Romania in trimestrul curent. Pretul nu a fost anunţat.