Barnes&Noble contraataca Amazon cu doua noi tablete Nook

Retailerul de carti Barnes&Noble a anuntat lansarea a doua noi tablete, care vin ca raspuns la gama de device-uri Kindle Fire HD a celor de la Amazon.

B&N a imprumutat chiar si numele de la Amazon, cele doua device-uri fiind intitulate Nook HD si Nook HD+.

Nook HD este o tableta de 7 inchi despre care producatorul spune ca este cea mai usoara de pe piata, si vine cu o rezolutie spectaculoasa, de 1440×900 pixeli, superioara competitorilor Kinfle Fire HD si Nexus 7. In ceea ce priveste pretul, acesta este in linie cu cel al competitorilor: 199 de dolari pentru modelul echipat cu 8 GB si 229 de dolari pentru modelul de 16 GB. Trebuie mentionat ca Nook HD dispune si de un slot microSD prin care capacitatea de stocare poate fi marita.

Modelul HD+ are o diagonala de 9 inchi la o rezolutie de 1980×1280, densitatea pixelilor fiind doar usor inferioara celei de pe noul iPad. Pretul este, insa, unul cu mult mai mic decat al noului iPad: 269 de dolari pentru versiunea de 16 GB si 299 de dolari pentru versiunea de 32 GB.

La capitolul hardware, ambele device-uri vin echipate cu un procesor dual-core OMAP 4470, cu oo frecventa de 1,3 GHz pe modelul de 7 inchi si de 1,5 GHz pe modelul de 9 inchi, si 1 GB de memorie RAM.

Ambele modele promit o autonomie de 10 ore de citit sau 9 ore de continut video si ruleaza o versiune customizata a Android 4.0 Ice Cream Sandwich.