Beneficiile aduse de smartwatch exercițiilor fizice

Data: 22/06/2021 | Autor: .

Avansul tehnologic a surprins și revoluționat lumea în repetate rânduri, provocând schimbări și îmbunătățiri în multe domenii de activitate precum și cel al fitness-ului și al exercițiilor fizice.

Recent apărută, tehnologia wearable cuprinde toate accesoriile și gadgeturile care intercționează în mod direct și constant cu utilizatorul lor. Printre cele mai sofisticate dintre ele este smartwatchul care a ajuns din ce în ce mai popular în rândul celor care duc o viață activă sau care doresc să-și îmbunătească stilul de viață. Pe lângă faptul că își menține rolul clasic de ceas, el dispune și de aplicații și funcții disponibile pentru telefonul mobil, cum ar fi accesul la mesaje, la emailuri, dar oferă, suplimentar, și informații despre purtător cum ar fi  sistemul de monitorizare a bătăilor inimii, a somnului și a efortului fizic depus.

Pe lângă utilizarea lui în activități sportive, smartwatch-ul poate fi o unealtă eficientă și pentru pariori, care pot urmări rezultatele meciurilor și a evenimentelor din cadrul partidelor direct de la încheietura mâinii, și, în același timp, pot accesa casa de pariuri unde pot miza live direct în aplicație, necesară fiind doar o conexiune decentă la internet. Această variantă de pariere și de plată prin intermediul smartwatchului pare să câștige, zilnic, din ce în ce mai multi adepți.

Cateva din beneficiile oferite de utilizarea unui smartwatch în timpul exercițiilor fizice:

1. Ajută la monitorizarea stării de sănătate

Precum am spus mai sus, smartwatchurile nu arată doar timpul, ci au și o mulțime de aplicații dedicate sănătății tale. De exemplu, ele permit monitorizarea pulsului și a bătăilor inimii, fiind un mod eficient de a detecta anormalităti ale inimii înainte de o vizită la doctor. Din punct de vedere al sănătății, acest ceas mai poate să te ajute să-ți menții o dietă sănătoasă si echilibrată, ținând cont de produsele pe care le ingerezi și numărul lor de calorii, iar din punct de vedere al exercițiilor fizice, un smartwatch este o unealtă eficientă în ținerea în evidență a activității și efortului depus.

Smartwatchul poate să-ți numere pași făcuți, caloriile consumate, să-ți măsoare presiunea arterială, timpul și calitatea somnului, și nu în ultimul rând, poate să perceapă o problemă și să apeleze serviciile de urgență.

2. Îți oferă divertisment

Pe lângă opțiunile de pariere, smartwatchul oferă și alte forme de divertisment precum muzica. Studiile arată că muzica are un rol important în viața omului. Ea poate să te relaxeze după o ședință intensă de exerciții fizice, sau poate să te inspire și să te ajute să obții rezultatele mult dorite. Este dovedit faptul că muzica reduce plictiseala provocată de rutină și de mișcările repetitive ale exercițiilor, și că e un element esențial în programul zilnic al multor sportivi.

Noile modele de smartwatchuri permit utilizatorului de a downloada și a asculta muzică sau cărti audio de pe internet fără a mai fi necesară conectarea la telefon. Acum, ca să fie totul mai interesant și mai învigorant în timpul exercițiilor fizice este de ajuns să fii conectat la o rețea de internet, iar sunetul muzicii sau a cărții audio ajunge direct la tine în cască, fără accesorii intermediare.

3. Te menține mereu conectat

În situații critice, când îți este imposibil accesul la telefonul mobil, cum ar fi în timpul alergatului, a mersului pe bicicletă, a înotului, smartwatchul poate fi un înlocuitor mai mult decât satisfăcător al acestuia. Având practic aceleași atribuții esențiale ca și telefonul mobil, smartwatchul îți permite să răspunzi la apeluri telefonice și mesaje, și-ți oferă acces la rețele de socializare și adresa personală de email.

4. Te poate ajuta cu orientarea în spațiu și recuperarea telefoanelor pierdute

La fel ca telefonul mobil, smartwatchul poate avea GPS care poate să-ți arate unde te afli în orice moment al zilei, și să te îndrepte spre destinația dorită fără pericolul de a te rătăci într-un loc nou și necunoscut. Unele smartwatchuri se folosesc de vibrații pentru a-ți arăta calea. Acestea, practic, te trag de mână în direcția spre care trebuie să te îndrepti.

Duse sunt zilele în care, cu inima în gât, deși căutai frenetic, nu-ți puteai găsi telefonul. În momentul de față, una dintre cele mai utilizate și mai apreciate aplicații a smartwatchurilor este Find my Phone sau Gasește-mi Telefonul. Când accesată, această aplicație face ca telefonul mobil pierdut să scoată un sunet de alarmă, chiar și dacă este pus pe silențios.

5. Are opțiunea de plată fără contact

Deoarece smartwatchul permite opțiunea de plată fără contact, nu mai e nevoie să cari după tine portofelul în care îți duci cardul atunci când ai în planuri o ședintă de fitness sau de exerciții fizice. Orice magazin care acceptă plata fără contact ar trebui să accepte tranzacțiile făcute prin intermediul Smartwatchului.

Piața pariurilor este o industrie în continuă creștere. Casele de pariuri au început să includă din ce în ce mai multe domenii, activităti și sporturi în grila lor de pariuri, adresându-se unor gusturi cât mai diferite. Utilizarea smartwatchului și parierea prin intermediul lui sunt la început de drum, dar viitorul lor pare să fie promițător. Accesul la informații din timpul evenimentelor sportive de oriunde va duce la popularizarea și extinderea aplicațiilor de pariere dedicate acestei forme de tehnologii portabile.