Bentley a lansat cel mai rapid model de lux din istorie (VIDEO)

Data: 18/06/2014 | Autor: .

Bentley Continental GT3-R

Britanicii de la Bentley pregatesc cel mai puternic model pe care l-a construit vreodata. Bentley Continental GT3-R accelereaza de la 0-100 de kilometri în numai 3,6 secunde, fiind considerata cea mai rapida masina de lux din lume.

Masina, ce urmeaza sa fie prezentata oficial la Goodwood Festival of Speed, eveniment ce va avea loc la finele acestei luni, are un motor urias, de 4.0 litri twin-turbo V8, ce produce numai putin de 572 de cai putere şi un cuplu maxim de 700 Nm.

Bentley Continental GT3-R beneficiaza de o cutie de viteze automata in opt trepte, si acelereaza la 100 de kilometri pe ora in numai 3,6 secunde. Viteza maxima este limitata, electronic la 250 KM/ora.

Si sistemul de frânare a fost modificat, discurile de 420 mm pe faţă şi de 356 mm pe spate fiind optimizate astfel încât să absoarbă 10 megajouli la o singură frânare, cantitate de energie care, după calculele Bentley, este suficientă pentru alimentarea unei case pentru şase ore.

Pentru a o face atat de rapida, inginerii de la Bentley au schimbat sistemul de suspensii si au modificat parte din caroserie cu fibra de carbon. Si aspectul general al masinii a suferit modificari minore, dar esentiale pentru a o face mai rapida.

La interior, chiar daca vorbim de o masina cu aspiratii de bolid de curse, britanicii au pastrat luxul clasic, specific limuzinei. Scaunele sportive si bordul sunt acoperite cu piele Alcantara, incadatra de insertii de fibra de carbon.

Singurul compromis a fost facut cu scaunele din spate, care au fost eliminate pentru ca masina sa fie mai usoara.

Bentley Continental GT3-R va fi produs in numai 300 de unitati. Pretul inca nu a fost anuntat oficial.

Bentley Continental GT3-R va concura cu Porsche 911 Turbo S (560 CP, 0-100 km/h în 3,1 secunde), Mercedes-Benz S 63 AMG 4MATIC Coupe (585 CP, 0-100 km/h în 3,9 secunde) si Nissan GT-R Nismo (600 CP, 0-100 km/h în doar 2,6 secunde).