Beoplay Portal, primele căști wireless Bang & Olufsen dedicate gaming-ului

Data: 30/03/2021 | Autor: .

Beoplay Portal

Bang & Olufsen a anunțat azi lansarea căștilor Beoplay Portal, primele căști wireless dedicate gaming-ului ale brandului. Cu o estetică sofisticată, materiale premium și sunet captivant, Beoplay Portal aduc elementele consacrate ale Bang & Olufsen în lumea gamingului și dincolo de ea.

Fie că sunt folosite pentru sesiuni de gaming captivant, pentru a privi filme sau pentru a asculta muzică, Beoplay Portal se adaptează cu ușurință oricărei situații, oferind un set de caracteristici impresionant, ce include sunet surround cu latență scăzută, performanță remarcabilă a microfonului, funcția de Anulare Activă a Zgomotului, mod Transparență și o interfață pentru utilizator elegantă. Aceste căști ușoare, realizate cu precizie de expert, au fost construite pentru confort de lungă durată, ușurință în utilizare și o performanță acustică superioară.

Beoplay Portal, create pentru Xbox

Beoplay Portal au fost create ca parte a programului Designed for Xbox și conectează perfect consolele Xbox Series X|S și Xbox One prin intermediul protocolului Wireless Xbox, oferind o lungime de bandă crescută și conexiune cu latență scăzută. Beoplay Portal sunt de asemenea compatibile cu PC și dispozitivele mobile prin intermediul Bluetooth 5.1, a funcției aptX™ Adaptiv și USB-C, permițând gamerilor să ia oriunde cu ei experiența audio captivantă.

Sunet special

Acordate de către aclamații acusticieni ai Bang & Olufsen, Beoplay Portal oferă o experiență audio bogată, livrând un nivel înalt de detalii și nuanțe. Două drivere personalizate de 40mm cu magneți din neodim asigură o reproducere acustică precisă și conformă cu realitatea. De asemenea, cu sistemul Dolby Atmos pentru căști, Beoplay Portal oferă un sunet surround virtual, adăugând mai multe nivele de profunzime și textură jocurilor, filmelor și muzicii.

Performanța audio a Beoplay portal este în plus îmbunătățită de o nouă generație de tehnologie de adaptare activă a sunetului care anulează zgomotele. Folosind o combinație de transmisie – recepție ANC, Beoplay Portal permit utilizatorilor să se cufunde total, bucurându-se de fiecare detaliu, chiar și în mediile zgomotoase. Funcția Own-Voice, proaspăt adăugată, permite utilizatorilor să își audă propria voce în timp ce zgomotul exterior este anulat.

Bang & Olufsen Beoplay HX. Căști wireless cu sunet bun și autonomie de 35 de ore

Beoplay Portal. Design inconfundabil

Beoplay Portal au fost create pentru stil, confort și durabilitate. Proiectate de către Jakob Wagner în parteneriat cu echipa de design a Bang & Olufsen, Beoplay Portal sunt disponibile în trei culori atractive: Black Anthracite, Grey Mist și Navy. Căștile sunt dotate cu discuri de aluminiu sensibile la contact ce au un efect de gradient uimitor și sunt produse printr-o tehnică de anodizare dezvoltată de către Bang & Olufsen.

Bureții căștilor ce susțin zona maxilarului sunt realizați din spumă cu memorie învelită în piele de miel. Fiecare burete are o proeminență subtilă în partea din față, ce se mulează pe capul utilizatorului, îi crește confortul și elimină orice scăpare a sunetului. Partea interioară a bentiței are o zonă creată pentru a reduce presiunea din partea superioară a capului. Această zonă este acoperită cu un material de înaltă calitate realizat din fibră textilă de bambus ce a fost aleasă pentru durabilitatea ei și a gradului crescut de respirabilitate. Cântărind 282 grame, caștile Beoplay Portal sunt printre cele mai ușoare căști wireless din categoria lor, fiind ideale pentru ore întregi de utilizare continuă.

Beoplay Portal are un braț virtual cu microfon complet nou, eliminând nevoia unui braț cu microfon tradițional care este întâlnit la cele mai multe modele de căști pentru gaming. Folosind tehnologie beamforming direcțională, o multitudine de microfoane ajută la izolarea și amplificrea vocii utilizatorilor eliminând zgomotul de fond și oferind conversații extrem de clare fie că este vorba de discuții între partenerii de joc sau conversații telefonice cu prietenii.

Interfață pentru iOS si Android

Căștile  au o interfață elegantă formată din zone fine de control sensibile la atingere încastrate în lateralele căștilor. Cu doar câteva gesturi simple, utilizatorii pot să crească sau să reducă volumul, să ajusteze modurile ANC și Transparență, și să controleze muzica și apelurile telefonice.

Aceleași funcții pot fi accesate și din aplicația Bang & Olufsen (disponibilă pentru iOS și Android). Odată cu lansarea castilor, aplicația Bang & Olufsen a fost actualizată pentru a include modul de Gaming ce introduce un nou set de caracteristici create în mod special pentru gameri, ce includ optimizarea microfonului și echilibru în timpul jocului/ discuțiilor. Atunci când căștile sunt conetate la Xbox Series X|S, Xbox One sau PC printr-un receiver sau prin USB-C, modul pentru gaming este activat automat. Când sunt conectate prin Bluetooth, caracteristicile se adaptează pe nevoile tradiționale ale căștilor, iar interfața aplicației se va ajusta la rândul său.

Castile dispun de o baterie litiu-ion de 1,200 mAh, ce are un timp de redare de până la 24 de ore atunci când sunt utilizate cu Bluetooth și anulare activă a zgomotului; sau 12 ore de redare atunci când sunt utilizate cu Xbox Wireless, Bluetooth și anulare activă a zgomotului.

Beoplay Portal (499 EUR) vor fi disponibile în magazinele Bang & Olufsen, online și la retailerii parteneri începând cu 29 Aprilie. Receiver-ul wireless va fi vândut separat.