Big Brother 3.0! Facebook scaneaza conversatiile utilizatorilor

Data: 25/08/2015 | Autor: .

Facebook, cea mai mare retea sociala din lume, a recunoscut ca scaneaza conversatiile private ale utilizatorilor sai pentru a preintampina activitati criminale. Daca algoritmii retelei detecteaza activitati „suspecte”, atunci compania ar putea lua masuri mai grave, precum alertarea politiei.

Informatia a fost facuta publica de Joe Sullivan, seful securitatii companiei.

Softul de monitorizare pe care Facebook il foloseste se concentreaza pe conversatiile dintre membri care nu au o relatie apropiata.

De exemplu, daca doi utilizatori nu sunt prieteni, au devenit prieteni recent, nu au prieteni comuni, interactioneaza putin unul cu celalalt, au o diferenta majora de varsta sau sunt localizati la distanta mare unul de celalalt, atunci „beculetele se aprind” si instrumentele de monitorizare ale Facebook ii urmaresc cu o atentie sporita.

Programul de scanare urmareste anumite fraze cheie, si doar dupa ce mai multe conditii sunt indeplinite, un angajat Facebook citeste conversatiile si decide daca este cazul sa alerteze autoritatile.

Totusi, seful securitatii Facebook ne da asigurari ca discutiile noastre private sunt in siguranta.

„Nu am vrut niciodata sa cream un mediu in care angajatii nostri se uita la conversatiile private ale utilizatorilor, asa ca este foarte important pentru noi sa avem tehnologii care returneaza o rata de rezultate fals pozitive foarte mica”, a declarat Sullivan.