Bill Gates, îngrijorat de avansul inteligenţei artificiale

Data: 7/02/2015 | Autor: .

robotiAr trebui sa ne temem de avansul inteligentei artificiale si de efectele asupra vietii noastre in urmatoarele decade, afirmă Bill Gates, fondatorul Microsoft intr-un interviu de tipul Ask me Anything la Reddit, citat de Hotnews.ro. Gates impartaseste opinia unor personalitati precum Elon Musk si Stephen Hawking si contrasteaza cu declaratiile facute foarte recent de unul dintre sefii Microsoft in domeniul cercetarii.

„Sunt in tabara celor ingrijorati de super-inteligenta. La inceput masinile vor face extrem de multe pentru noi si nu vor fi super-inteligente. Acesta ar trebui sa fie un lucru pozitiv daca stim sa gestionam bine situatia. Insa in cateva decenii inteligenta va deveni suficient de puternica incat sa devina o amenintare. Sunt de acord cu Elon Musk si cu altii si nu inteleg de ce unii chiar nu sunt ingrijorati”, a declarat Gates.

Interesant este ca spusele lui Gates contrasteaza cu declaratiile recente ale lui Eric Horvitz, unul dintre directorii pe Cercetare la Microsoft, care intr-un interviu la mijlocul saptamanii spunea ca si cand aceste „masini” vor capata un fel de constiinta, tot nu vor fi un pericol pentru umanitate.

Horvitz conduce laboratorul de cercetare al Microsoft de Redmond, divizia care a lucrat la asistentul audio Cortana prezent pe Windows 10.

Bill Gates a fost intrebat ce ar fi facut daca business-ul cu Microsoft nu ar fi functionat imediat dupa ce l-a inceput, probabil ca ar fi devenit cercetator in domeniul inteligentei artificiale.

Mai multe detalii, pe Hotnews.ro