BMW Vision Future Luxury Concept. Vezi primele imagini video cu cel mai spectaculos BMW din istorie (VIDEO)

Data: 22/04/2014 | Autor: .

BMW-Vision-Future-Luxury-Concept-Dupa lansarea din cadrul Salonului Auto de la Beijing, pe internet au aparut si primele imagini video cu cel mai spectaculos si luxos BMW din istorie, BMW Vision Future Luxury Concept, modelul care paveaza drumul catre urmatoarea generație a limuzinei de lux Seria 7.

Desenat de o echipa sub conducerea lui Adrian van Hooydonk, vicepresedinte senior al BMW Group Design, BMW Vision Future Luxury Concept anunța intregul arsenal de tehnologii și inovații care iși vor face treptat apariția pe viitoarele modele ale BMW.

Designul exterior futuristic face o trimitere cat se poate de evidenta la studiul Gran Lusso V12 Coupe desenat de Pininfarina și prezentat anul trecut in cadrul Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

„Tehnologia inovatoare si luxul modern au fost dintotdeauna o parte importanta a ADN-ului BMW”, spune Adrian van Hooydonk, vicepresedinte senior BMW Group Design. „Folosim concepte futuriste, precum acest BMW Vision Future Luxury, pentru a arata lumii directia in care ne-am putea indrepta cu aceste teme in viitor si pentru a ne inspira si motiva”, afirma Hooydonk.

BMW-ul viitorului va avea o caroserie din fibra de carbon și aliaje ușoare, cu un ampatament mare si o garda la sol redusa, cu faruri cu laser și stopuri OLED.

La interior, soferul este inconjurat de o consola de bord pe care butoanele au fost inlocuite cu un display urias, cu touchscreen: cel din stanga afișeaza informații despre automobil, cel din mijloc poate fi programat sa afișeze informații precum viteza de deplasare, turația motorului etc., iar cel din dreapta are rol de consola multimedia.

Accesul catre locurile din spate se face printr-o pereche de uși cu deschidere inverse, pe montantul C.

Foarte interesant este si sistemul Head-Up Display care permite proiectarea unor date pe parbriz, de la traseu, la semnele de circulatie importante, limitele de viteza din zona si date in timp real privind fazele semafoarelor din fata.

In spate, pasageri au la dispozitie doua afisaje montate in suport de fibra de carbon, incorporate in spatarele scaunelor din fata, care pot fi controlate cu ajutorul unei telecomenzi detasabile, precum si o tableta detasabila.

Noua Seria 7 este așteptata pe piața in a doua jumatate a anului viitor.