Bugatti Chiron. Bolidul de lux care costă 2,6 milioane de dolari

Data: 1/03/2016 | Autor: .

Bugatti Chiron. Bolidul de lux care costă 2,6 milioane de dolari

Bugatti a lansat, în acest an, noul model Bugatti Chiron, un bolid de lux care atinge viteza maximă de 420 km pe oră şi care are un preţ pe măsura performanţelor, de 2,6 milioane de dolari, relatează GadgetReport.ro

Maşina poartă numele lui Louis Alexandre Chiron, persoana care a jucat un rol vital în stabilirea liniei de lux a Bugatti.

Bugatti Chiron se doreşte a fi noul standard în materie de performanțe auto. Maşina propune un motor W16 de 8 litri, cu 1500 de cai putere și 1600 Nm, cu un sistem de patru turbo compresoane şi supraalimentare.

bugatti-chiron-gadgetreport.ro 2Beneficiind de un asemenea motor, Bugatti Chiron accelerează de la 0 – 100 km/h în mai puțin de 2.5 secunde, ajunge la 200 km/h în circa 6.5 secunde și la 300 km/h în aproximativ 13.6 secunde. Viteza maximă este de peste 420 km/h.

Pentru a atinge aceste performanţe, cei de la Bugatti au construit o caroserie specială şi un şasiu din fibră de carbon, cu un tren de rulare adaptiv, un sistem de frânare față cu etriere şi 8 pistoane, alături de o cutie de viteze de tip dublu ambreiaj cu 7 trepte. Bugatti Chiron are, bineînţeles, niște cauciucuri speciale create în colaborare cu Michelin.

Interesant este şi faptul că sistemul de răcire cu aer a pachetului turbo consumă 60.000 de litri de aer pe minut, timp în care pompa de răcire cu apă a motorului pune în mișcare 800 de litri de apă. Pe Chiron există 10 radiatoare de răcire a apei, implicit unul pentru uleiul de motor, unul pentru uleiul de transmisie și unul pentru diferențialul spate.

Bugatti Chiron va fi construit într-o serie limitată, de 500 de exemplare, cu un preţ standard de 2,6 milioane de dolari. Interesant este că o treime dintre ele au fost deja precomandate şi urmează să fie livrate în toamnă.