Cadillac Safety Alert. O tehnologie revolutionara de la GM

Data: 28/03/2012 | Autor: .

Noul model Cadillac XTS, care va fi lansat in 2013, va introduce o tehnologie care va oferi soferului posibilitatea de a evita accidentele.

Cadillac Safety Alert va analiza evolutia automobilului cu ajutorul unor sensori de miscare si a unor scenarii predictibile. Datele vor fi procesate, iar daca la un moment dat exista riscul de accident, sistemul il va avertiza pe sofer.

Interesant este ca avertismentele vor fi transmise atat pe cale vizuala, pe bordul masinii, cat si printr-un sistem de senzori care vor face ca scaunul soferului sa vibreze.

“Credem ca acest sistem este mult mai eficient decat cel clasic, vizual sau auditiv. Din studiile facute de noi, cei mai multi soferi circula cu muzica destul de tare, asa ca nu ar auzi semnalul de alarma.  In plus, cei mai multi nu sunt foarte atenti la semnalele de pe plansa de bord”, a declarat expertul Raymond Kiefer, de la General Motors.

Noul sistem va fi disponibil, in premiera, pe Cadillac XTS insa, ulterior, va fi inclus pe toate masinile echipate cu CUE infotainment system.

Mai multe detalii aflati de aici