Canon prezinta o noua camera video profesionala

Data: 9/11/2011 | Autor: .

 Canon a lansat miercuri in Romania EOS C300 Digital Video Camcorder, noul model de camera video digitala care opereaza la standardele din industria cinematografica.

Noua camera video, care dispune de un senzor CMOS de 8.29-megapixeli , echivalent cu standardul Super 35 mm, este disponibila in doua modele:

EOS C300 Digital Video Camcorder, ce vine echipat cu montura EF pentru compatibilitate cu gama Canon de obiective interschimbabile EF pentru camerele EOS single-lens reflex (SLR) si noua linie EF Cinema Lens;

EOS C300 PL Digital Video Camcorder, cu montura PL pentru utilizarea cu lentilele PL standard din industrie.

Prezentarea noilor modele EOS C300/C300 PL coincide cu lansarea sistemului EOS Cinema, marcand pentru Canon intrarea cu drepturi depline in industria de productie a filmelor digitale de inalta rezolutie.

Noul sistem cinematografic profesional digital include, ca și categorii de produse obiective, camerele video digitale si aparatele foto digital SLR.

Suport extins intr-o distributie plina de staruri

Echipat cu montura EF, modelul C300 EOS este sustinut de toate “starurile” din gama de lentile EF, nu numai de gama extinsa de obiective interschimbabile EF pentru camerele EOS digital SLR, care au caștigat increderea și respectul fotografilor din intreaga lume, dar și de catre obiectivele EF cinema ale noului sistem Cinema EOS.

Atunci cand este echipat cu un obiectiv Canon EF, sistemul de corectie a iluminarii periferice[i] pentru modelului C300 corecteaza automat efectul de vignetare in conformitate cu caracteristicile optice ale fiecarui obiectiv, permitand controlul irisului din camera videoi.

Performanta Full-HD

Noul senzor CMOS, echivalent cu standardul Super 35 mm, folosit pe modelele Canon EOS C300/C300 PL include aproximativ 8,29 milioane de pixeli efectivi si are o dimensiune a pixelului mai mare decat cea de la camerele video profesionale conventionale, asigurandu-i o capacitate superioara de colectare a luminii pentru o sensibilitate sporita si un nivel redus de zgomot.

Senzorul citeste semnale video Full HD (1920 x 1080 pixeli) pentru fiecare dintre cele trei culori primare RGB, reducand aparitia efectului de moiré la realizarea imaginilor de inalta rezolutie cu 1000 de linii TV orizontale.

Sustinut de o viteza sporita de citire a semnalului, senzorul CMOS reduce distorsiunea ce apare la miscarea rapida a camerei delungul cadrului, un fenomen frecvent aparut la senzorii CMOS in care subiectii aflati in miscare rapida pot aparea distorsionati pe diagonala. In plus, asocierea acestui senzor cu un procesor de imagine performant, Canon DIGIC DV III, faciliteaza o procesare gamma precisa si o gradare fina a expresiilor.

Pe langa compresia MPEG-2 Full HD (conforma cu MPEG2 422@HL), camerele EOS C300/C300 PLdetin o compresie 4:2:2 pentru performante de inalta rezolutie, care minimizeaza aparitia artefactelor numite „jaggies”  la marginile cromatice.

Formatele de inregistrare a fișierelor audio și video folosite de camera video adopta standardul MXF (Material eXchange Format), un format de fisier open source ideal pentru sistemele de editare non-lineare. Avand ca suport de inregistrare cardurile de memorie CF,  modelelEOS C300/C300 PLobtine un raport foarte bun performanta/cost.

Gata de actiune

Cu un corp compact, masurand 133 (w) x 179 (h) x 171 mm (d), Canon EOS C300/C300 PL ofera o manevrabilitate exceptionala, permitand inregistrarea din pozitii inaccesibile pentru camerele cinematografice mari, cum ar fi la nivelul solului pentru imagini cu unghi redus. Atunci cand este utilizat un transmitator wireless WFT-E6B pentru camerele EOS SLR (vandut separat),EOS C300/C300 PLpoate fi controlat de la distanta prin intermediul unor dispozitive comune precum smartphone-uri sau tablet PC-uri.

Camera video este echipata cu patru butoane start/stop pozitionate in locatii diferite pentru a satisface orice stil de utilizare a camerei,  putand fi echipata cu o varietate de accesorii produse de alte companii. De asemenea, camera se integreaza cu ușurinta in sisteme de editare ale tertilor si ofera garantie prin constructia sa cu protectie antipraf, antiumezeala si a sistemului de racire integrat.

Noua camera video permite utilizatorilor sa ajusteze calitatea imaginii pentru a se potrivi cu cea oferita de camerele video profesionale si camerele din seria EOS digital SLR. In plus fata de frame rate-urile de 59.41i, 50.00i, 29.97P, 25.00P si 23.98P, EOS C300/C300 PL dispune si de un modul 24.00p, echivaland rata de 24 fps obtinuta de camerele pe film, pentru a se obtine compatibilitate cu fluxurile de lucru comune in productia de film.

Alte caracteristici includ inregistrarea actiunilor de mare viteza, realizate prin captarea unui numar mai mic de cadre pe secunda pentru a crea actiuni cu viteze de pana la 60 de ori mai mari decat viteza normala,  inregistrare slow-motion de pana la 1/2.5x posibila prin captarea unui numar mai mare de cadre pe secunda. Viteza de inregistrare intre 1 si 60 de cadre pe secunda (fps) poate fi ajustata in pasi de 1 fps.

Pretul camerei nu a fost anuntat.