Polaroid se reinventeaza in era digitala

Data: 9/11/2011 | Autor: .

Camerele foto Polaroid au disparut in ultimii ani complet din peisajul mainstream al fotografiei digitale, insa compania planuieste sa se reinventeze si sa ramana relevanta pe aceasta piata din ce in ce mai competitiva.

Compania Polaroid a lansat modelul Z340, o camera digitala care reuneste toate experientele unui model clasic Polaroid, insa este complet digitala.

Practic, modelul reuneste functiile unei camere foto compacte de 14 megapixeli si ale unei imprimante foto ZINK – o tehnologie spectaculoasa ce permite imprimarea de fotografii fara a folosi cerneala.

Camera celor de la Polaroid dispune de un LCD de 2,7 inchi, slot SD precum si de posibilitati de editare digitala a fotografiilor.

Camera poate incarca numai 10 bucati de hartie ZINK in acelasi timp, si nu va functiona cu alte modele sau branduri de hartie foto.

Polaroid Z340 va costa 299 de dolari, iar un pachet de 30 de hartii ZINK va costa 19,99.

Camera celor de la Polaroid si-ar putea gasi locul pe o nisa interesanta, credem noi, avand in vedere ca este unul dintre putinele modele ce poate aduce valoare adaugata reala pe o piata a camerelor foto care se lupta in acest moment doar pentru a supravietui invaziei smartphone-urilor.