Cel mai bun card pentru telefon? Topul cardurilor SD, preţ şi specificaţii

Cel mai bun card pentru telefon? Topul cardurilor SD, preţ şi specificaţii

Dacă vreţi să vă luaţi un card pentru smartphone sau tabletă, pe piaţă există zeci de modele, de la cele ieftine, de până în 20 de lei, la produse de ultimă generaţie, care costă peste 1500 de lei, relatează GadgetReport.ro. AndroidCentral a realizat un top care te poate ajuta să alegi cel mai bun card pentru telefon, în funcţie de mai multe criteri, printre care capacitatea de stocare, viteza de operare şi, bineînţeles preţul.

Samsung EVO+ 256GB – cel mai bun card din 2016

samsung-card

Cel mai bun card de pe piaţă, optimizat pentru Android 7 şi considerat a fi ideal pentru filme, fotografii, jocuri şi transfer rapid de date, este modelul Samsung EVO+, cu capacitatea de 256GB.  Este cel mai mare dar şi cel mai scump dintre toate (aprox 735 lei), însă oferă cel mai rapid transfer de date, de 90MB/sec la scriere şi de 95MB/sec la citire.

Cu acest card, vei putea filma, fără probleme, în 4K, dacă ai un telefon compatibil, precum Galaxy S7. Mai mult, cardul este extrem de robust, fiind antimagnetic, rezistent la apă, căldură şi raze X.

PNY Elite 128GB – cel mai bun card la raportul preţ-capacitate

pny-card

Produsul chinezilor de la PNY costă aprox. 331 lei şi oferă 128 GB spaţiu de stocare. Este un produs rapid şi robust, spun cei de la AndroidCentral, având o viteză de citire de până la 85MB/s. Cu încă 20 de lei în plus, puteţi să cumpăraţi şi un reader OTG pentru el.

Lexar Professional 1000x 32GB UHS-II/U3 – cel mai bun card la raportul preţ-viteză

lexar-card

Gadgetul celor de la Lexar foloseşte o memorie UHS-II flash, astfel că poate să transfere date cu viteze de până la 150MB/sec. Chiar dacă capacitatea cardului nu este foarte mare, preţul este excelent, de aprox. 120-150 de lei. Pentru 20 lei în plus, puteţi cumpăra un card de 64 GB. Cardul vine şi cu un USB reader, astfel că îl veţi putea folosi şi pentru laptop sau PC.

SanDisk Extreme PRO 64GB UHS-I/U3 – cel mai bun card la raportul viteză-spaţiu de stocare

sandisk-card

Gadgetul celor de la SanDisk, Extreme PRO 64GB UHS-I/U3, costă aprox 180 de lei şi oferă un foarte bun raport între viteză şi spaţiu de stocare. 64 de GB sunt, pentru majoritatea utilizatorilor, de ajuns pentru fotografii, filme şi muzică. În plus, oferă o viteză excelentă, de 90MB/sec pentru scriere şi 95MB/sec pentru citire. Cardul vine cu un adaptor SD, astfel că îl puteţi folosi într-o gamă largă de gadgeturi, de la camere foto&video la laptopuri şi PC-uri.

Toate produsele le găsiţi în magazinele din România. Pentru a cumpăra la cel mai bun preţ,  scrieţi pe Google numele produsului şi cuvântul preţ.  Alegeţi apoi un site precum price.ro sau compari.ro şi alegeţi magazinul de unde vreţi să cumpăraţi.