Cel mai bun laptop din 2022. 5 oferte pentru toate buzunarele

Cel mai bun laptop din 2022

Dacă vrei să îți cumperi un laptop cu dotări de top şi un preţ optim, încercăm să te ajutăm să faci cea mai bună selecţie. Sunt câteva criterii esenţiale pe care trebuie să le iei în calcul atunci când te decizi să alegi un laptop cu un raport preț-calitate foarte bun.

Dacă vrei un laptop performant, alegeţi unul cu procesor Intel i5 sau i7, alături de minim 16 GB de RAM.

Dacă aveţi de ales între două laptopuri care au procesor Intel, evitaţi-l pe cel cu indicativul U în final. Sunt nişte versiuni ceva mai slabe la capitolul procesare, asta pentru a asigura o autonomie mai mare bateriei.

Este esenţial ca laptopul sa aiba spatiu de stocare pe SSD. Diferenta de viteza de procesare va fi semnificativa fata de cea a laptopurilor cu hard clasic.

Asiguraţi-vă că laptopul are placă video dedicată. Evitaţi laptopurile cu plăci incluse, asta mai ales dacă vreţi să folosiţi gadgetul pentru jocuri.

Vă prezentăm câteva dintre cele mai bune laptopuri din 2022, așa cum reies dintr-un top realizat de Engadget.

 

Cel mai bun laptop în general: MacBook Air M2

MacBook Air M2 review: The best MacBook for most people | CNN Underscored

În calitate de utilizator de Windows, mă găsesc reticent în a numi un Apple MacBook cel mai bun laptop în general.

Dar nu pot nega faptul că trecerea Apple la propriul procesor a făcut ca laptopurile sale să fie mai bune. Cel mai recent MacBook Air M2 este o continuare demnă de urmat a modelului M1 care a apărut în 2020, aducând un design proaspăt și un spor de performanță pe care toți utilizatorii îl vor aprecia.

Asta nu înseamnă că M1 era o mașină leneșă – dimpotrivă. Am constatat că era impresionant de rapid, iar M2 nu face decât să se bazeze pe această performanță stelară.

Este probabil exagerat pentru un MacBook Air, dar asta înseamnă că va fi util pentru majoritatea oamenilor, atât pentru muncă, cât și pentru joacă. În plus, durata de viață a bateriei de 16,5 ore ar trebui să fie suficientă pentru ca oricine să poată lucra o zi întreagă și chiar mai mult.

În ceea ce privește designul, ne place că Apple a adoptat o abordare mai uniformă și mai subțire și a renunțat la forma de pană a modelului anterior.

Apple M2 Air are, de asemenea, un excelent ecran Liquid Retina de 13,6 inchi, întrerupt doar de muchiile superioare care găzduiesc camera web de 1080p.

Configurația sa cu patru difuzoare este, de asemenea, o îmbunătățire, iar toate aceste mici modificări hardware se adaugă la un gadget care arată și se simte mai diferit decât v-ați putea aștepta de la predecesorul său.

Îl poți cumpăra de pe acest link la cel mai bun pret.

Cel mai bun laptop Windows: Dell XPS 13 Plus

Dell XPS 13 Plus Hands-On: The Laptop of the Future Is Here Now | PCMag

Cel mai bun PC a fost de mult timp seria bine închegată XPS 13 de la Dell și încă îl recomand tuturor celor care nu doresc un Mac.

Da, noului XPS 13 Plus îi lipsește o mufă pentru căști.

Dell XPS 13 este un laptop Windows bine pus la punct și încă unul dintre cele mai arătoase PC-uri de pe piață.

La fel ca predecesorii săi, XPS 13 Plus oferă un ecran OLED minunat, cu margini impresionant de subțiri și are o tastatură spațioasă și confortabilă. De asemenea, dispune de un nou design minimalist care arată mai modern.

Nu sunt sigur de rândul de taste capacitive din partea de sus, în locul tastelor de funcție tradiționale, dar sunt încrezător că procesoarele Intel Core de generația a 12-a ale laptopului vor oferi un spor de performanță sănătos față de ultimul model.

Dacă nu sunteți sigur de modificările pe care Dell le-a făcut la XPS 13 sau dacă aveți neapărat nevoie de o mufă pentru căști, generațiile mai vechi sunt în continuare opțiuni solide.

Există, de asemenea, seria Samsung Galaxy Book 2 Pro, care prezintă ecrane OLED excelente și camere web mai clare în cadre subțiri și ușoare.

Îmi plac, de asemenea, laptopurile Surface de la Microsoft, iar cea mai recentă ediție oferă performanțe și o durată de viață a bateriei excelente, deși într-un design învechit.

Îl poți cumpăra de pe acest link la cel mai bun pret.

Cel mai bun pentru jocuri: Razer Blade 15 Advanced

Still The Best 15 inch Gaming Laptop | Razer Blade 15 💻

Gamerii ar trebui să caute laptopuri cu ecrane receptive și porturi ample pentru accesoriile preferate care îi pot ajuta cel mai bine să își învingă inamicii virtuali.

Alegerea noastră pentru cel mai bun laptop de gaming este Razer Blade 15 Advanced, care are un procesor Intel Core i7, și o grafică NVIDIA RTX 3070, la un preț de 2.500 de dolari.

Este cel mai scump articol din această listă, dar primești și un ecran quad HD de 15 inci care se reîmprospătează la 240 Hz.

Sunt disponibile diferite configurații, în funcție de preferințele tale, inclusiv o versiune Full HD 360Hz și una 4K 144Hz. Seria Blade este, de asemenea, unul dintre cele mai bine finisate laptopuri de gaming din lume.

Cei care caută ceva mai ieftin și mai portabil ar trebui să ia în considerare ASUS ROG Zephyrus G14, care a fost modelul nostru preferat anul trecut.

Principalul motiv pentru care a fost coborât cu o treaptă este că actualizarea din 2022 este cu aproape 600 de dolari mai scumpă. Este totuși un laptop de gaming solid, cu toate acestea, cu un ecran excelent, un trackpad spațios și o mulțime de porturi în ciuda profilului său subțire.

Îl poți cumpăra de pe acest link la cel mai bun pret.

 

Cel mai bun laptop ieftin: HP Pavilion Aero 13

HP Pavilion Aero 13 Review: Ultra-Light, Ultra-Powerful? | Digital Trends

Dacă sunteți în căutarea a ceva sub 800 de dolari, cel mai bun pariu este HP Pavilion Aero 13. Pentru aproximativ 750 de dolari, veți obține un ecran Full HD cu un raport de aspect 16:10 și margini surprinzător de subțiri, precum și o tastatură confortabilă și un trackpad spațios.

Important este că Aero 13 oferă componente relativ puternice în comparație cu altele din această gamă de prețuri, cu un procesor AMD Ryzen din seria 5000 și o grafică Radeon.

În plus, dispune de o gamă generoasă de porturi și de suficientă baterie pentru a vă ține întreaga zi de lucru și chiar mai mult.

Îl poți cumpăra de pe acest link la cel mai bun pret.

Cel mai bun convertibil: Microsoft Surface Pro 9

Microsoft Surface Pro 9 Announced In Intel And Arm Variants - Public News  Time

Pentru cei care vor să folosească laptopul și pe post de tabletă, seria Surface Pro este o opțiune bună. În comparație cu notebook-urile cu balamale rotative, tabletele cu piciorușe sunt adesea mult mai subțiri și mai ușoare.

Microsoft Surface Pro 9 este cel mai recent model de la Microsoft și, dacă ați pus ochii pe un Surface de ceva vreme, trebuie doar să știți că trebuie să luați versiunea Intel a acestei mașini mai degrabă decât modelul ARM.

Microsoft's new Surface Pro 9 hides an Arm option | PCWorld

În cadrul testelor noastre, am constatat că versiunea 5G ARM a Pro 9 a fost mult mai lentă decât ar trebui să fie un convertibil emblematic și acest lucru se datorează în principal faptului că multe dintre aplicațiile Windows disponibile cu ușurință pe hardware-ul x86 de la Intel trebuie să fie emulate pentru a funcționa pe SoC-ul ARM personalizat al Microsoft.

Având în vedere că vei plăti cel puțin 1.000 de dolari pentru orice model Surface Pro 9, ai putea la fel de bine să iei o configurație care să aibă cât mai puține limitări posibile.

Deși avem nemulțumirile noastre cu privire la ergonomia generală a modelului Pro 9, acesta este fără îndoială una dintre cele mai subțiri și mai ușoare alternative de laptop pe care le puteți obține.

Este atractiv și are un ecran superb de 13 inchi, iar noi considerăm în continuare că Type Cover de la Microsoft este unul dintre cele mai bune pe care le puteți obține.

Totuși, vă vor costa în plus, așa că fiți pregătiți să mai scoateți din buzunar între 100 și 180 de dolari pentru unul.

Stylusul Slim Pen 2 de la Microsoft este un alt punct de atracție și va fi un accesoriu care trebuie cumpărat pentru oricine iubește să deseneze sau preferă să ia notițe scrise de mână.

În general, dacă vă doriți un aparat care poate trece fără probleme de la statutul de laptop la cel de tabletă, Intel Surface Pro 9 este unul dintre cele mai bune pariuri.

Îl poți cumpăra de pe acest link la cel mai bun pret.