Cel mai mare fluviu din lume, pe Google Street View

Data: 22/08/2011 | Autor: .

Google a inceput cartografierea Amazonului, fluviul cu cel mai mare debit hidrografic din lume. Prin intermediul serviciului Street View, vom putea vizita, astfel, unul dintre cele mai spectaculoase si izolate locuri din lume. 

Potrivit BBC.co.uk. , Google va inregistra imagini ale Amazonului si Rio Negro din nord vestul Braziliei cu ajutorul localnicilor, carora le va pune la dispozitie echipamentele necesare.  Imaginile vor fi apoi prelucrate pentru a oferi utilizatorilor Google Street View imagini panoramice din acele regiuni.

Actiunea este realizata de Google impreuna cu Foundation for a Sustainable Amazon, unul dintre scopuri fiind acela de a demonstra efectele poluarii mondiale si ale defrisarii asupra ecosistemului amazonian.

Pentru Google, initiativa reprezinta o provocare din punct de vedere tehnic, avand in vedere ca, pana in prezent, echipamentele sale erau concepute pentru a capta imagini de pe strazi. Pentru a reusi sa obtina imagini de pe cursul Amazonului, Google va folosi o gama larga de mijloace de transport, de la jeep-uri, la biciclete si ambarcatiuni.

Cititi mai multe amanunte aici