Cel mai subtire sistem de navigatie din lume

Data: 2/09/2011 | Autor: .

Garmin a anuntat, in cadrul IFA Berlin, cel mai mare targ de electronice și electrocasnice din lume,  lansarea noilor game de sisteme de navigatie nuvi, ce dispun de motoarele Guidance 2 si 3. Produsul vedeta este nüvi 3400,  cel mai subtire sistem de navigatie din lume.

Cu o grosime ce nu depaseste 9 mm, nüvi 3400 dispune de functii de interactiune cu ecranul tactil precum pinch-to-zoom si orientare automata dual-screen.

Gadgetul include Guidance 3, cel mai inovativ motor de navigatie de la Garmin. Softul se bazeaza pe tehnologia de vizualizare a intersectiilor photoReal,  imbunatatita cu tehnologia Bird’s Eye. Aceasta tehnologie se remarca prin capacitatea de a previzualiza banda corecta pe care soferul trebuie s-o apuce in momentul apropierii de o intersectie complexa ce necesita mai multe manevre.

Nüvi 3400 include si Safe Texting, o functie de editare de text care permite soferului sa asculte si sa retrimita mesaje scrise fara sa-si desprinda ochii de la drum. O alta functie noua este myTrends™,  care memoreaza automat destinatiile preferate si prezice destinatia si estimeaza timpul de sosire fara ca utilizatorul sa activeze o ruta.

Sistemele mai afiseaza terenurile si cladirile in format 3D, oferind o experienta deplina a vizualizarii hartii. Pentru cei care detin un sistem de navigatie cu tehnologia nulink!, Guidance 3 poate utiliza informatii de pe reteaua 3D Traffic Live pentru a oferi update-uri detaliate rapid. 3D Traffic Live beneficiaza de reteaua de date de trafic extinsa si incorporeaza tehnologia revolutionara ce include aplicatia PhotoLive Traffic Cameras.

Noi modele in seria Essential si Advanced

In cadrul salonului de la Berlin, Garmin a lansat si noi modele din seria Essential (nüvi 30/40/50) si Advanced  (nüvi 2405 și 2505).

Sistemele de navigatie din seria Essential ofera navigatie GPS standard cu directionari precise pas cu pas si pronuntarea denumirilor de strada. Aceste sisteme de navigatie entry-level sunt foarte accesibile ca pret si usor de folosit, fiind o solutie pentru soferii incepatori.

Seria nüvi 2405 și 2505 are integrat Guidance 2, un nou motor de navigatie ce inlesneste experienta utilizatorului, acum mai rapida si intuitiva, marind viteza si corectitudinea cautarilor punctelor de interes cu pana la 10 ori. In plus, este de doua ori mai rapid in cazul directionarii.

Cu ajutorul Guidance 2, intersectiile si iesirile complexe sunt simplificate folosind modul de vizualizare photoReal™. Semnele rutiere si intersectiile de-a lungul drumului sunt afisate realist cu detalii fotografice pentru a marca clar benzile corecte pe care soferul trebuie sa se incadreze pentru intersectii si iesiri. Baza de date exclusiva a Garmin include in Europa 34.000 de intersectii detaliate.

Guidance 2 dispune si de 3D Traffic. Un sistem de navigatie Garmin cu tehnologia 3D Traffic compileaza informatii de trafic din trecut, le calculeaza impreuna cu 80 de milioane de surse de trafic din prezent pentru a prezice cu precizie orice informatie viitoare legata de drum. Tehnologia informatiilor de trafic cu cea mai mare acoperire geografica din lume obtine 2 miliarde de actualizari pe luna potrivit statisticilor GPS legate de drum, asigurandu-i pe posesorii de sisteme Garmin ca vor sti unde este trafic intens si, mai important, pe ce cale s-o apuce pentru a-l evita.

Noile dispozitive nüvi vor fi disponibile incepand din noiembrie 2011.