Cele 13 recorduri spulberate de noul Star Wars: The Force Awakens

Data: 21/12/2015 | Autor: .

Star Wars The Force Awakens recorduri de incasariCel mai aşteptat film al anului, Star Wars: The Force Awakens, a confirmat toate previziunile optimiste, reuşind să spulbere, în primul weekend, toate recordurile de audienţă. Potrivit Variety, filmul produs de Disney a adunat încasări de 238 milioane de dolari în America de Nord şi de 517 milioane de dolari la nivel global.

Pentru Disney, care a cheltuit 4 miliarde de dolari pentru a prelua franciza de la George Lucas, vestea este una excelentă, existând şanse reale ca numai din acest film să îşi recupereze mare parte din investiţie.

Jurnaliştii de la Variety au realizat o listă cu recordurile bătute de Star Wars: The Force Awakens în primul weekend:

Primul film care a adunat peste 100 milioane de dolari într-o singură zi.
Cel mai spectaculos debut în cinematografe, cu 238 milioane de dolair. Precedentul record era deţinut de “Jurassic World” cu 208.8 milioane de dolari.
Al doilea cel mai spectaculos debut la nivel mondial, cu 517 milioane de dolari. Recordul este deţinut de “Jurassic World” cu 524.9 milioane de dolari.
Cel mai important debut de joi în cinematografele din SUA, cu 57 milioane de dolari. Precedentul record era deţinut de “Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2” cu 43.5 milioane de dolari.
Filmul care a trecut cel mai repede de la încasări de 100 de milioane la 200 de milioane de dolari. Recordul anterior era deţinut de “Jurassic World”.
Cel mai important debut din luna decembrie. Recordul anterior era deţinut de “The Hobbit: An Unexpected Journey” cu 84,6 milioane de dolari.
Cele mai mari incasări la o previzionare – 57,568 dolari. Precedentul record era deţinut de “Jurassic World” cu 48,855 dolari.
Cel mai bun debut în cinematografe în weekend in Marea Britanie, Rusia, Australia, Germania, Suedia, Norvegia, Finlanda, Austria, Danemarca, Romania, Ungaria, Bulgaria, Croatia, Ucraina, Islanda, Serbia and Noua Zeelanda.
Cel mai important debut în cinematografele IMAX, cu 48 milioane de dolari.
Cel mai mari incasări din rezervări de bilete – 100 de milioane de dolari. Precedentul record a fost deţinut de “The Dark Knight Rises” cu 25 milioane de dolari.
Cele mai mari incasări dintr-o zi de vineri, cu 120,5 milioane de dolari. Recordul anterior era deţinut de “Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2” cu 91,1 milioane dolari.
Locul trei la cele mai mari incasări dintr-o zi de sâmbătă, cu 68,7 milioane de dolari.
Cel mai bun debut al unui film “Star Wars”. Recordul anterior era deţinut de “Revenge of the Sith” cu 108.4 milioane de dolari.

Experţii de la Hollywood estimează că Star Wars: The Force Awakens va aduna, în total, peste 2 miliarde de dolari în prima lună de la lansare şi că încasările totale vor depăşi graniţa de 2,5 miliarde de dolari.